Kosárlabda Női NBI/A

10 pontos vereség a BEAC otthonában, vége a jó szériának

A Magyar Bianka és Patai Benjamin által irányított TFSE-MTK négy meccs óta tartó veretlenségi sorozata végéhez ért az ELTE BEAC Újbuda ellen. Az NBI/A alapszakasza ezzel féltvához ért, melyet 8. helyen fejezett be csapatunk, sorozatban harmadik alkalommal kivívva a Magyar Kupa szereplést.

Az alábbiakban a wbasket.hu összefoglalóját olvashatjátok:

Forrás: Makó Éva – MTK Budapest

Mérész Beatrix duplája vezette fel az összecsapást. Ezt követően azonban Chanise Jenkins és Dúl Panka révén 5-2-re fordított a TFSE. Az első szakasz feléig, 10-8-ig a vendégeknél volt az előny. A negyed második fele azonban hazai fölényt hozott. Mérész Beatrix és Czank Tímea tripláival fordított a BEAC. Az első szakaszban Balogh Judit tanítványai a hat távoli kísérletükből négyet értékesítettek. A legnagyobb differencia 7 pont volt a felek között. Két és fél perc volt vissza, amikor Magyar Bianka időt kért. Theodoreán Alexandra hármasával szépített is a TFSE. A negyed végére azonban visszaállította a korábbi különbséget a BEAC. Gergana Ivanova triplája ugyanis 26-19-re módosította az eredményt. A második szakasz elején Theodoreán Alexandra és Baa Dominika 26-23-ra felhozta a TFSE-t. Ennél a 3 egységnél közelebb azonban nem kerültek a vendégek.

Forrás: Makó Éva – MTK Budapest

A második szakasz közepén Mérész Beatrix és Barnai Judit vette át a főszerepet. A találataikkal 37-25-re ellépett a BEAC. A mérkőzésen először kétszámjegyű különbséget kialakítva. Ketten együtt 28 pontot szereztek az első 20 percen. A TFSE Ja’Tavia Tapley találataival igyekezett közelebb kerülni, de a differencia 10 pont környékén állt be a felek között. A félidőben 45-35-re vezetett a BEAC. A hazaiak a 36 mezőnykísérletükből 18-at értékesítettek, míg a TFSE 40-ből 13-at. Ezen mutató rá is világított a két gárda közötti különbségre. A harmadik negyed óriási fordulatokat tartogatott. Mérész Beatrix és Barnai Judit folytatva kiemelkedő sorozatát 49-35-nél 14 pontos előnyhöz juttatta a BEAC-ot. A folytatásban a TFSE került fölénybe. Németh Alma és Dúl Panka révén kezdték meg a felzárkózást a vendégek.  A harmadik szakasz közepén 50-39-nél közel három percre befagyott az eredményjelző. Inkább a kemény küzdelem dominált. Ilyen szituációknál mindig érdekes kérdés, hogy melyik fél mozdul el. Három triplával folytatódott a mérkőzés. Kettőt a TFSE (Király Andrea, Dúl Panka) és egyet a BEAC (Boros Julcsi) jegyzett. Ezzel 53-45-re módosítva az állást.

Forrás: Makó Éva – MTK Budapest

Baa Dominika 2+1-es helyzetével 53-48-ra felzárkózott a TFSE. Innen azonban Boros Julcsi és Gergana Ivanova révén visszaállította a 10 pontos előnyét a BEAC. A negyed végjátékában Dúl Panka és Koch Dóra hárompontosait jegyezhettük fel, így végül 63-53-ról vágtak neki a záró szakasznak a felek. A negyedik negyed elején két és fél percig nem talált be a házigazda és ez idő alatt Ja’Tavia Tapley, illetve Németh Alma 63-58-ra visszahozta a TFSE-t. Ahogy a harmadik etapban, úgy sokáig a negyedikben is ez az 5 pont volt a lélektani határ. A BEAC ennél közelebb nem engedte riválisát. Mérész Beatrix triplája után az utolsó négy percbe 70-60-ról fordultak a felek. Időkérést követően Chanise Jenkins és Dúl Panka tripláival 70-66-ra felzárkózott a TFSE.  Két és fél perccel a vége előtt Chanise Jenkins duplája egészen 70-68-ra felhozta a vendégeket, akiknek volt labdájuk az egyenlítéshez vagy a fordításhoz. Ezzel nem tudtak élni. Gergana Ivanova növelte a hazai előnyt, majd egy vendég-technikai után Czank Tímea büntetője 73-68-ra alakította az eredményt. Innen az utolsó percben higgadt játékkal kézben tartotta a meccset a BEAC. Sőt, végül a különbséget is tudta növelni, így 79-69-es sikert aratott. Győzelmével a Magyar Kupa nyolcas döntőjében is biztosította helyét a BEAC.

Forrás: Makó Éva – MTK Budapest

ELTE-BEAC ÚJBUDA – TFSE-MTK 79-69 (26-19, 19-16, 18-18, 16-16)

Bajnokság, 11. forduló
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
Balog Gy., Major Á., Rózsavölgyi A. (Sarkadi-Nagy Á.)

ELTE-BEAC Újbuda: Koch 3/3, Czank 12/3, Boros B. 2, Mérész 29/6, Barnai J. 15. Csere: Joseph 2, Ivanova 9/6, Orosz, Boros J. 7/3, Zsámár.

TFSE-MTK: Theodoreán 12/6, Tapley 7, Jenkins 9/3, Király 3/3, Dúl 17/9. Csere: Baa 7, Pavel 5, Németh 9, Burján.