Kosárlabda Női NBI/A

1 pontos vereség a rangadón

Női kosárlabdacsapatunk parázs hangulatú mérkőzést vívott az E.ON ELTE BEAC ellen a bajnokság 6. fordulójának szombati játéknapján. Fővárosi rangadóhoz mérten szépen megtelt a Gabányi László Sportcsarnok, ahová a lelkes TFSE szimpatizánsok is elkísérték kedvenceiket.

A mérkőzés első perceit mi kezdtük jobban, majd az ezt követő időszak pont nélkül telt. A kosárcsendet Morgan Green és Ana Vojtulek törte meg. A hazaiak lendületben maradtak az első negyedben négy kísérletből négy triplát értékesítő Angyal Barbara vezetésével. Ráadásul Angyal négy triplájából kettő a negyed végjátékában született, így 14-13 után 6-2-vel zárta az első szakaszt a házigazda. A mi duplánkat itt Pusztai Petra jegyezte, aki az első negyedben összesen 8 pontot ért el. A 20-15-ről induló második negyedet Ana Vojtulek és Pusztai Petra kosárváltása vezette fel, majd Angyal Barbara megszerezte ötödik tripláját, majd beütötte harmadik faultját, ami miatt a kispadra kényszerült.

A stafétát Morgan Green vette át Angyal Barbarától, legalábbis a pontszerzést tekintve mindenképpen. A BEAC amerikai légiósa 12 pontot ért el a második szakaszban. A hazaiak így nem csak őrizték, hanem növelni is tudták az előnyüket. Dúl Terka triplájával szépítettünk, de érdemben nem tudtunk közelebb kerülni. A különbség 10 pont körkényén állandósult, sőt 41-27-nél a 14 egységet is elérte. A félidő hajrájában Hegedűs Janka, Khaalia Hillsman és Burján Laura faragott a hátrányunkból. 20 perc után 45-35 állt az eredményjelzőn. A félidőben hazai oldalon a 18 pontos Morgan Green volt a legeredményesebb, nálunk pedig a 12 pontos Pusztai Petra. A harmadik negyedet Dúl Panka triplája vezette fel. Erre a második perc végén érkezett hazai válasz. 49-40 után Hegedűs Janka triplájával kezdtük meg a felzárkózást. Sokáig azonban 6 pontnál közelebb nem tudtunk kerülni.

Fotó: Girgász Péter

A harmadik negyed hajrájában Khaalia Hillsman, Dúl Panka és végül Ty Marshall találataival a negyed végére 58-54-re zárkóztunk fel. A negyedik negyed elején is tartott a jó sorozat: Khaalia Hillsman és Ty Marshall 58-58-nál egyenlített, majd Dúl Panka egy triplával 14-2-es sorozat végén 61-58-as vezetéshez juttatott minket. A harmadik negyedben 40% alá esett a BEAC mezőnymutatója és a három húzóember (Ana Vojtulek, Morgan Green és Angyal Barbara) mellett mindössze Tóth Franka, illetve Orosz Zsófia neve mellett szerepelt egy-egy dupla. Orosz Zsófia egy triplával 61-61-re módosította az állást. Innentől fej-fej mellett haladtunk.

70-67-nél megnyílt az út, hogy jobban elszakadjunk, de ezzel nem tudtunk élni és 71-70-re fordított a BEAC Tóth Franka találatával. Az utolsó három percben Morgan Green triplájával megugrott a házigazda, amire Dúl Panka válaszolt távolról, majd Angyal Barbara és Pusztai Petra triplája következett. 79-80-nál mi jártunk előrébb és ekkor már csak 80 másodperc volt hátra. Angyal Barbara és Ana Vojtulek 83-80-ra alakította az eredményt. Dúl Panka hozta vissza az esélyeinket, így az utolsó hét másodpercben 83-82-nél támadhattunk a győzelemért. Mészárosné Kovács Andrea tanítványai azonban jól védekeztek, nem engedték dobóhelyzetbe kerülni Pusztai Petrát, amivel a hazaiak neve mellé került a győzelem.

Fotó: Makó Éva – MTK Budapest

E.ON ELTE BEAC – TFSE-MTK 83-82 (20-15, 25-20, 13-19, 25-28)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 6. forduló
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok
Lengyel Ádám József, Sörlei Attila, dr. Németh Patrik (Bodrogváry Iván József)

E.ON ELTE BEAC: Angyal 24/18, Vojtulek 25, Milkovics, Green 25/6, Tóth 4. Csere: Koch, Katona, Orosz 5/3, Radócz.

TFSE-MTK: Hillsman 15, Hegedűs 9/3, Marshall 14, Dúl P. 20/12, Dúl T. 3/3. Csere: Pusztai 19/3, Turi, Burján 2, Király.

A folytatásban hazai környezetben fogadjuk az eddig veretlen Győrt. Az M4sport által élőben közvetítendő találkozó vasárnap (10.30.) 15:30-kor veszi kezdetét.

Hajrá lányok, hajrá TFSE!