Férfi NBII Kézilabda Női NBII

1 győzelem, 1 vereség – készülhetünk a zárófordulóra!

NB II-es kéziseink számára is hamarosan véget ér a szezon, de előtte még mindkét csapatunkra vár egy utolsó összecsapás!

Kezdjük a hétvége eredményeivel, Ujvári Bencéék hazai porondon fogadták a Komárom VSE együttesét. Korábban idegenben 36:34-re múlta fölül őket riválisuk és sajnos a dobogós helyért küzdő kihívó ezúttal sem kegyelmezett.

Az első félidő 12. percétől a szünetig 3-4 gólon tartottak minket a vendégek és legnagyobb bánatunkra ez a második játékrészben sem változott. A 39. perc környékén 2 gólra csökkentettük a hátrányt, ám ekkor újult erővel rohamozott a Komárom, végül a hajrában sikerült még valamelyest faragni a különbséget, így a végeredmény 25:28 lett.

NB II. Észak-Nyugat (A-B) Felsőház
TFSE – Komárom VSE 25:28 (13:17)

Herbert Krisztiánéknak ellenben sokkal jobban alakult a hétvégéje és bár most is nagyon szoros meccset játszottak a Nagyatáddal, végül sikerült győzelmet aratni itthon. A két fél közötti első megmérettetés 30:31-es TFSE sikerrel zárult, míg a vasárnapi találkozón 26:24-re diadalmaskodtak.

Már a 4. perctől átvettük a vezetést, a félidőig pedig 6 gólos előnyre tettünk szert. A folytatásban sem adtunk alább a lendületből, de a vendég alakulat sem engedett a 48-ból és a 41. perctől megtáltosodtak. Szerencsére a kezdeti fellángolás későn érkezett és a lefújás pillanatáig megőriztük a vezetést!

NB II. Dél-Nyugat (E-F) Felsőház
TFSE – Nagyatádi RKC SE 26:24 (14:8)

Jön az utolsó felvonás

Maradunk a hölgyeknél, ugyanis ők már pénteken pontot tehetnek a helyezés kérdésére. Több opció is van és nagy örömünkre még a 2. hely is kilátásban lehet! A mieink a NEKA U21-hez látogatnak, akit itthon 28:26-ra vertek meg.

A győzelem bebiztosítaná számukra a dobogót, mivel olyan szerencsés helyzetben vannak, hogy az előttük lévő Siófok és az FTC egymást csépelik majd utolsó fordulóban, valamint a közvetlen üldözőnek számító Csepel Mohácsra látogat. A legideálisabb az volna, ha a Siófok-Fradi összecsapás döntetlennel végződne, mert akkor győzelem esetén Herbert Krisztiánéké lenne a 2. hely, valamelyik fél győzelme esetén pedig a 3. Nem lesz egyszerű, de még egy utolsó rohamra készen állnak a lányok!

E-F csoport Felsőház, 8. forduló
TFSE – Nagyatádi RKS SE (05.24. 18:00)
NEKA Csarnok, Balatonboglár

Ujvári Bence tanoncai a sereghajtó Alsóörssel ütköznek meg zárásképp. Nekik is volna lehetőségük akár 2 helyet is előre lépni, abban az esetben, ha a Lipót és a Budakalászi is vereséget szenvedne. Utóbbi a 3. helyen álló Komáromhoz látogat, míg a lipótiak a Fehérvárral mérkőznek meg.

Áprilisban kifejezetten szoros volt a küzdelem kettejük között, a félidőben és a végén is csupán 2 góllal tudott jobb lenni a Lipót Pékség, így még bízhatunk egy Cunder meglepetésben. A Komárom és a mieink győzelme esetén 1 helyet biztosan előrébb tudnak lépni és reményeink szerint ez így is alakul majd a hétvégén!

NB II. Észak-Nyugat (A-B) Felsőház, 8. forduló
Alsóörsi SE – TFSE (05.25. 13:00)
Városi Sportcsarnok, Alsóörs

SOK SIKERT MINDENKINEK, HAJRÁ TFSE!

Fotó: Borhi Mihály – TFSE
Forrás: MKSZ

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!