BLSZ I Labdarúgás

0–0 a Gázgyár ellen? Felénk ezt így szokás!

Labdarúgóink már biztosan a legjobb tíz között végeznek a BLSZ I. 2023/24-es kiírásában. Tavaly feljutóként a tabella alsó régióját erősítették, idén viszont már a középcsapatok között jegyzik őket. Egy fordulóval az idény vége előtt 8. helyezettként láthatjuk a TFSE-t még úgy is, hogy a legutóbbi 3 mérkőzésen mindösszesen 2 pont került a mieink neve mellé.

A 29. kör küzdelmei a dobogóért harcolók, illetve a kiesés elől menekülők számára lehettek kifejezetten izgalmasak. Ami minket illet, a Vízművek, az Építők és a Csepel UFC hármasával karöltve versengünk a 8-11. helyekért. Ellenfelünk ezúttal a bennmaradásra fókuszáló Gázgyár volt, mellyel szemben az őszi egymás elleni megmérettetésen 0–0-ás végeredmény született, ahogyan ezt megelőzően 2023 tavaszán is. A szombat délelőtti összecsapás során azonos volt a szemben álló felekben, hogy egyaránt rendelkeznek büntetőponttal (TFSE: -1; UDSE-Gázgyár: -4).

A meccset jó ütemben kezdtük, mégis az első félidőben ritkán jutottunk el a kapukig. Labdabirtoklásban mutatkozó fölényünket nem tudtuk kamatoztatni a szünetet jelző sípszóig, így egállal vonulhattunk pihenőre. A második játékrészben jóformán már végig irányítottunk, ugyanakkor a helyzeteinket nem sikerült kamatoztatnunk, köszönhetően a hazaiak betonbiztos védekezésének. Sorozatban harmadjára gólnélküli döntetlen (0–0) lett a Gázgyár – TFSE derbi vége.

BLSZ I. – 29. forduló
UDSE-Gázgyár – TFSE-11Teamsport 0-0 (0-0)

Az eredménynek és a vele járó pontosztozkodásnak inkább a zöld-sárgák örülhettek, akik így kedvezőbb helyzetből várhatják az utolsó mérkőzésüket, mint a hozzájuk hasonlóan kiesés ellen menekülő riválisaik. A minket szorosan üldöző Vízművek döntetlennel zárt a Szabadkikötővel szemben, így mi maradtunk az előkelőbb helyen, ők ezen a hétvégén fognak találkozni a Gázgyárral. Az utolsó fordulóban ahhoz a Budafok II-höz látogatunk, mely 8–1-re ütötte ki a Svábhegyet.

Tabella: MLSZ
Fotó: porgegrundol.blog.hu

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!