Szakosztályok

Kosárlabda

A TFSE kosárlabda szakosztálya összesen 16 csapatot versenyeztet különböző bajnokságokban, a legkisebbektől egészen a senior korosztályig.

A szakosztály legmagasabban jegyzett alakulata a TFSE-MTK, mely a női NBI/A bajnokságában versenyez 2019-es feljutása óta. A TFSE a kezdetek óta képviseli magát a honi női kosárlabdázás világában. Mi több, az első megrendezett bajnokság (1933) győztese, az akkor még TFSC néven futó együttesünk volt. Több sikeres korszak is volt szakosztályunk történelmében, összesített élvonalbeli eredményeink az alábbiak:

I. helyezés: 5 alkalommal (1933, 1939, 1942, 1944, 1971)
II. helyezés: 3 alkalommal (1941, 1946, 1947)
III. helyezés: 4 alkalommal (1940, 1943, 1970, 1972)

A jelenlegi csapat legfontosabb ismérve, mely egyben a klub filozófiája is, hogy fiatal TF-es hallgatók és ígéretes tehetségek néhány tapasztalt játékossal kiegészülve folyamatos fejlődést mutassanak és üde színfoltként szerepeljenek a magyar élvonalban. A klubot a TFSE-MTK Kosárlabda Kft. működteti. Az együttes jelenleg az MTK Városmajori Kosárlabda Csarnokban játssza hazai mérkőzéseit, a 2023 őszétől kezdődő idényben már várhatóan az új Csörsz utcai Sportkomplexum csarnokában szerepel majd.

Vezetőedző: Hegedűs Péter

Másodedző: Bozsó Ádám

Erőnléti edző: Juhász Ferenc

Masszőr: Djelmis Angéla

TFSE-MTK adatlapja az MKOSZ oldalán: https://hunbasket.hu/csapat/x2223/whun/51142/tfse-mtk

Egyetemi sportegyesület lévén kiemelt szerepet kap a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB), mely kosárlabdában egész éven át zajló bajnokság. Női vonalon Kováts Gabriella, a férfiaknál pedig a korábbi 88-szoros válogatott Boros Zoltán irányítja a csapatot. A MEFOB kiírásaiban számos sikert értek el csapataink az évek során.

Férfi felnőtt csapatunk az NBII Közép „A” csoportjában szerepel évek óta, Boros Zoltán vezérletével. A csapat döntő többségét TF-es hallgatók adják, így olyan gárdáról beszélhetünk, ahol a játékosok a pályán túl sokszor a tantermekben is együtt töltik idejüket. Leány U23-as csapatunkról hasonlóan elmondható az egyetemi hallgatók magas aránya. Edzőjük a MEFOB csapathoz hasonlóan Kováts Gabriella. A csapat a Női Amatőr Piros csoportban szerepel a 2022/2023-as idényben.

Utánpótlás fronton a kenguru bajnokságtól a juniorokig versenyeztetünk csapatokat, a játékosok többségét a TF Gyakorló Általános Iskolája alkotja, ezért az edzések is itt vannak megtartva a legtöbb korosztály tekintetében.

További csapataink:

U11 és U12 vegyes – Kenguru Kupa, Gyermek
vezetőedző: Tarczali-Szalai Dóra (doriszalai55@gmail.com)[NM3] 
segédedző: Katona Balázs (katonabalu28@gmail.com)

U14 fiú – Serdülő bajnokság, Budapest régió „A” csoport
vezetőedző: Bognár Kristóf (kristofbognar10@gmail.com)

U16 és U16/B – Kadett bajnokság, Budapest régió „A”, „B” csoport
vezetőedző: Horváth Gergely László (gergics10@gmail.com)

U18 – Junior bajnokság, Budapest régió „A” csoport
vezetőedző: Dr. Karatka Lajos (karatka.lajos@tfse.hu)

U20 – Budapest Regionális Kiemelt bajnokság
vezetőedző: Sipos Kálmán (sipos.kalman@tfse.hu)

Férfi U23 – Pest megyei felnőtt férfi bajnokság
vezetőedző: Németh Kata (nemeth.kata@tfse.hu)

Női U23 – Budapest Női bajnokság
vezetőedző: Németh Nóra (nemeth.nora@tfse.hu)

Férfi Senior – Budapest Férfi „B” bajnokság


About the author

TFSE

Facebook

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!