Szakosztályok

Kosárlabda

A TFSE kosárlabda szakosztálya összesen 14 csapatot versenyeztet különböző bajnokságokban, a legkisebbektől egészen a senior korosztályig.

A szakosztály legmagasabban jegyzett alakulata a TFSE-MTK, mely a női NBI/A bajnokságában versenyez 2019-es feljutása óta. A TFSE a kezdetek óta képviseli magát a honi női kosárlabdázás világában. Mi több, az első megrendezett bajnokság (1933) győztese, az akkor még TFSC néven futó együttesünk volt. Több sikeres korszak is volt szakosztályunk történelmében, összesített élvonalbeli eredményeink az alábbiak:

I. helyezés: 5 alkalommal (1933, 1939, 1942, 1944, 1971)
II. helyezés: 3 alkalommal (1941, 1946, 1947)
III. helyezés: 4 alkalommal (1940, 1943, 1970, 1972)

A jelenlegi csapat legfontosabb ismérve, mely egyben a klub filozófiája is, hogy fiatal TF-es hallgatók és ígéretes tehetségek néhány tapasztalt játékossal kiegészülve folyamatos fejlődést mutassanak és üde színfoltként szerepeljenek a magyar élvonalban. A klubot a TFSE-MTK Kosárlabda Kft. működteti. Együttesünk hazai mérkőzéseire a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban kerül sor, ahol fantasztikus hangulat várja a szurkolókat!

Vezetőedző: Hegedűs Péter

Másodedző: Bozsó Ádám

Erőnléti edző: Juhász Ferenc

Masszőr: Delmis Angela

TFSE-MTK adatlapja az MKOSZ oldalán: https://hunbasket.hu/csapat/x2324/whun/51142/tfse-mtk

Egyetemi sportegyesület lévén kiemelt szerepet kap a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB), mely kosárlabdában egész éven át zajló bajnokság. Női vonalon Kováts Gabriella, a férfiaknál pedig a korábbi 88-szoros válogatott Boros Zoltán irányítja a csapatot. A MEFOB kiírásaiban számos sikert értek el csapataink az évek során.

Férfi felnőtt csapatunk az NB II. Közép „A” csoportjában szerepel, ahol évek az élmezőnyhöz tartoznak. A csapat döntő többségét TF-es hallgatók adják, így olyan gárdáról beszélhetünk, ahol a játékosok a pályán túl sokszor a tantermekben is együtt töltik idejüket. Leány U23-as csapatunkról hasonlóan elmondható az egyetemi hallgatók magas aránya, akiknek az edzőjük a MEFOB csapathoz hasonlóan Kováts Gabriella. A csapat a Női Amatőr NB I. Zöld csoportban szerepel a 2023/2024-es idényben.

Utánpótlás fronton a kenguru bajnokságtól az U20-as korosztályig versenyeztetünk csapatokat. A játékosok nagy részét a TF Gyakorló Általános Iskolája adja, ezért csapataink edzései ott, valamint a TF L2-es termében vannak megtartva a legtöbb korosztály tekintetében.

Versenyeztetett csapataink:

U11 vegyes – Kenguru Kupa
vezetőedző: Szabó Evelin

U12 vegyes – Gyermek Kupa
vezetőedző: Katona Balázs

U14/A fiú – Serdülő országos bajnokság, alsóház
U14/B fiú – Budapest, Fiú Serdülő „B”
vezetőedző: Bognár Kristóf
segédedző: Alcser Dániel

U16/A fiú – Regionális Fiú Kadett, Budapest
U16/B fiú – Budapest, Fiú Kadett „B”
vezetőedző: Horváth Gergely László

U18 fiú –Regionális Fiú Junior, Budapest
vezetőedző: Dr. Karatka Lajos

U20 fiú – NB I. B Zöld U20 bajnokság
vezetőedző: Sipos Kálmán

Női Amatőr NB I. Zöld csoport & Leány Egyetemi bajnokság, Kelet
vezetőedző: Kováts Gabriella
másodedző: Arin Agich

NB II. Férfi Közép „A” csoport & Fiú Egyetemi bajnokság, Kelet
vezetőedző: Boros Zoltán

Férfi Senior – Budapest Férfi „B” bajnokság
vezetőedző: Schulek Csaba


About the author

TFSE