Kosárlabda Női NBI/A

Nem jött össze a bravúr

Forrás: MKOSZ.hu

Női kosárlabdacsapatunk a PEAC és a Sopron után a Szekszárd ellen lépett pályára a honi élvonalban. Magyar Bianka tanítványainak a Cegléd ellen elmaradt összecsapás miatt jóval több idő állt a rendelkezésére a felkészülést illetően.

A meccs elejétől kezdve komoly iramot diktáltak a hazaiak, akik nagyjából öt percnyi játék után tudtak először nagyobb különbséget kialakítani. Ezt követően alig négy perc leforgása alatt háromszor is eladtuk a labdát, a hazaik pedig éltek is az adódó lehetőséggel. Az első negyedet tizenkét pontos hátránnyal zártuk.

Nem tudtuk felvenni a versenyt a szekszárdiak betöréseivel.
Forrás: MKOSZ

A következő tíz perc egy újabb szekszárdi rohammal indult (36-19), majd Gereben Lívia és Goree találataival tovább nőt a tolnai előny. A negyed 50-32-el, a Szekszárd tizennyolc pontos előnnyel kezdhette meg a nagyszünetet.

A fordulás után nem igazán változott a játék képe, a hazaiak érvényesítették erőfölényüket, mi pedig nem tudtuk tartani Euroligás ellenfelünk tempóját. Az egy egy elleni védekezésben nem tudtunk nyomást gyakorolni és a center poszton sem tudtunk hatékonyak megfogni őket.

Mányoky Réka hibátlan dobóteljesítménnyel zárt.
Forrás:MKOSZ
Végeredmény: ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – TFSE-MTK 90-54 (29-17, 21-15, 18-12, 22-10)

Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer 3, Krnjic -, Friskovec 5/3, Milic 16, Miklós 1. Csere: Vorpahl 8/3, Goree 13/3, Gereben 19/3, Pop 2, Bálint 15/3, Mányoky 4, Holcz 4,

TFSE-MTK: Baa 8, Theodoreán 8/6, Jenkins 13/9, Pavel 11/3, Németh 10. Csere: Burján -, Dúl -, Tóth 2, Herman 2, Szeitl -, Király -.

A mérkőzés eseménylistája itt érhető el.

Folytatás október 16-án hazai pályán, a PINKK Pécsi 424 együttese ellen!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!