Kosárlabda Női NBI/A

Megvan az első győzelem!

Kulcsfontosságú mérkőzés várt ma este a TFSE-MTK és a PINKK-Pécsi 424 csapataira. Mindkét fél az első győzelmére hajtott az NBI/A 2021/22-es kiírásában.

Immáron csapatunk berkein belül üdvözölhettük az új légióst, J. Tapleyt, aki C. Stonewallt helyettesíti a továbbiakban. Csapatkapitányunk, C. Jenkins ezen a napon enyhe agyrázkódás miatt nem tudott a csapat rendelkezésére állni.

A találkozót egyértelműen a mi lányaink kezdték jobban, közel 3 perc játék után 11–2 szerepelt a nevünk mellett. Tapley elképesztő formában mutatkozott be, alig 5 perc alatt 10 pontot jegyzett. Eredményes támadójátékunk mellett védekezésünk is hatékonynak bizonyult, a negyedet így simán: 25–12 arányban nyerte csapatunk.

Fotó: MTK Budapest – Makó Éva

A második játékrészben tovább folytatódott a TFSE-MTK dominancia. Magyar Bianka bátran rotálta a keretet, 14 perc alatt már mind a 11 játékosunk parkettre léphetett. Öröm volt látni fiataljaink értékes pillanatait és fantasztikus játékát. A negyed közepére már-már állandósulni látszott előnyünk, amit a félidőig meg is tartottunk: 39–26.

A második félidőt lendületesebben kezdte a vendég gárda, nálunk kezdetleges pontatlanság volt megfigyelhető. Ennek köszönhetően 10 pontra felzárkózott a PINKK. Ezt követően újra a mi perceink következtek, Theodoreán Alexandra meseszép triplája még magabiztosabbá tett bennünket, fiataljaink pedig továbbra is bátor játékot mutattak. 18 pontos előnnyel várhattuk a záró etapot (57–39).

Az utolsó negyedben már nem volt kérdés a győztes kilétét illetően. Ugyan a PINKK 7 pontra visszakúszott az utolsó két perc kezdetére, ekkor sikeresen tudtuk kézben tartani az eredményt és 6 ponttal nyertük meg a találkozót (68–62). Fiataljaink és a rutinosabb játékosaink egyaránt vállaltak oroszlánrészt a mai sikerből. Mindenkit dicséret illet, ez csapatmunka volt!

Tapley remekül illeszkedett be a csapatba.
Fotó: MTK Budapest – Makó Éva

NŐI KOSÁRLABDA NB I
5. Forduló
TFSE-MTK – PINKK-Pécsi 424
68–62 (25–12, 14–14, 18–13, 11–23)
MTK Városmajor, 40 
néző. V: Rácz Zs., Horváth Cs., Rózsavölgyi

TFSE-MTK: Baa 8, Theodoreán 10/6, Tapley 19, Pavel 7, Dúl, 9, Csere: Burján 12/3, Németh A. 3, Szeitl, Herman, Tóth T., Király, Edző: Magyar Bianka