A helyszín

a torna logoja

Ludovika Egyetemi Sportközpont

 


 

kosar mefob csempe 01 programkosar mefob csempe 02 csapatokkosar mefob csempe 04 elo
 

Az eddigi legnagyobb egybefüggő magyarországi egyetemi campus-fejlesztés eredményeként új városrész születik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az Orczy-kert területén.

A Ludovika Egyetemi Sportközpont az Orczy kert keleti oldala mentén helyezkedik el, átellenben a nyugati részen álló főépülettel. Minden irányból érkezhetnek majd az épülethez – a Főépülettől, az új oktatási szárnyból, a kollégiumi épületektől, a parkon keresztül, illetve a gépkocsi forgalomtól csendesített, gyalogos dominanciájú Diószeghy utca felől, bárhonnan a városból.

 

kosar mefog KEP 01

 

A Ludovika-campus sportkomplexumának ékköve a multifunkciós sportcsarnok. Az épület együttes 3 részből áll. Magába foglal egy edzőcsarnokot 22×44-es méretben, öltözőkkel és irodahelységekkel kialakítva. Az épületben található egy 1300 nézőt befogadó lelátójú (mobillelátókkal), valamennyi terem-labdajáték mérkőzéseinek lebonyolítására alkalmas terem. A két csarnokot egy átriumon keresztül összekötve találjuk a 25 méteres medencéjű uszodát, amely hivatalos versenyek megrendezésére alkalmas időmérő berendezéssel rendelkezik.

 

kosar mefog KEP 02.png

kosar mefog KEP 03

 

A Sportcsarnok

A Sportcsarnok két fő elemből áll: a kültéri pályák felőli részre egy ún. Bemelegítő csarnok került, amelyben egy 22×44-es sportpadlóval borított küzdőtér került kialakításra.

Az uszodához közelebb eső részen egy méretében nagyobb és funkcióját tekintve különlegesebb Multifunkcionális csarnok helyezkedik el.

 

 kosar mefog KEP 04

kosar mefog KEP 05

 

A multifunkcionális csarnok küzdőtere alkalmas:

• az egyetemi tanrend testnevelési óráinak
• különböző labdajátékok (kézilabda, kosárlabda, röplabda, tollaslabda, teremlabdarúgás, stb.)
• különböző küzdősportok (birkózás, cselgáncs, ökölvívás, karate, stb.),
• asztalitenisz,
• vívás,
• tornasport eseményei mellett
• iskolai rendezvények (szalagavató bál, évzáró, ünnepségek)
• alkalmi rendezvények (kiállítások, előadások) megtartására is alkalmas.
A két küzdőtéri rész között találhatóak a szertárak, a raktárak és a labdajáték-aerobik terem, melyek egyenrangúan elérhetőek mindkét játéktér irányából. Ezek felett a helyiségek felett található a mindkét csarnokrészt kiszolgáló gépészeti tér.