Férfi MEFOB Kosárlabda

MEFOB GYŐZTESEK LETTÜNK!

Férfi egyetemi kosárlabdázóink tegnap elképesztő küzdelemben jutottak be a döntőbe, ahol ma még egy fokozatot kapcsolva tudtak MINDEN VÁRAKOZÁST FELÜLMÚLNI és bajnokká válni!

Közgáz SC és DSK – TFSE 84-85 (23-13, 22-30, 17-17, 22-25)
Miskolc, 400 néző. V.: Fodor, Szilágyi, Horváth Cs.

Közgáz: Laczó, TICHOV 32/15, Pfandler 5/3, ÚR 10, KOMMA 18. Csere: SZÁNTÓ 16/6, Németh B. 3, Papp D., Csepregi, Bartha, Fóti. Edző: Vladár Csaba.

TFSE: POLGÁRDY 24/6, Kopácsi 6/6, LAMAN 15/9, KIRÁLY 8/6, HORVÁTH G. 12/6. Csere: Cohill 8/3, HERLÓ 12/6. Edző: Boros Zoltán.

Az MKOSZ részletes összefoglalója a döntőről:

„Úri” kosárral, azaz Úr Mátyás támadópattanó utáni duplájával kezdődött a férfi finálé, amelyet csapata, a Közgáz kezdett jobban (5-0). A TF első pontjait Laczó Levente sportszerűtlennek ítélt hibája után a tavaly még a Közgáz színeiben ezüstérmet, az elődöntőben pedig közel 40 pontot szerző Polgárdy Ádám szerezte büntetőkből. Maradt a labda a TF-nél, s Laman Richárd triplájával egalizált a TF. A Tichov Dominik-Úr kettős vezetésével egy 9-2-es rohammal ismét ellépett a Közgáz. Horváth Gergely duplájával és Polgárdy hármasával vette újból üldözőbe ellenfelét a TF. A szakasz hajrájában a büntetői felét értékesítő Komma László pontjaira építve egy 9-0-lal 10 pont fölé hizlalta előnyét a Közgáz, amely kerek 10-zel „ment” a szakasz végén.

A második etap Németh Bence 2+1-es akciójával indult, ügyes akció végén Horváth G. felelt szép duplával. Ő lépett elő a TF-nél, Szántó Dániel triplájára hármassal felelve. Ez a találat egy 11-2-es TF-rohamot indított útjára, időt is kért Vladár Csaba. Triplaesővel folytatódott a játék, két Tichov hármas között Laman is beemelt egy triplát, majd Cohill 2+1-es játékát követően Szántó is. Az elődöntőhöz képest sokkal hatékonyabb Tichov villanásaival tartotta 5 és 10 pont közötti előnyét a Közgáz az ekkor Polgárdy büntetőire alapozó TF ellen. A félidő végén a több labdát is eladó Közgázzal szemben Herló György bátor betörés utáni kosarával, majd triplájával 2 pontra zárkózott föl a TF.

Parádésan, 7-0-lal – benne egy Tichov-tripla – kezdte a Közgáz a második félidőt, Kopácsi Ákos hármasával próbált kapaszkodni a TF. Komma kosarával a szakasz részeredménye 11-3-ra alakult, s 10 ponttal ellépett Vladár Csaba legénysége. Laman is hármassal „jelentkezett” a TF-nél, amely a szakasz közepén vezetésével egy 10-0-lal ledolgozta hátrányát az ekkor egyénieskedésbe kezdő Közgáz ellen. A szakasz Úr kosarával, s 2 pontos Közgáz vezetéssel zárult. Coholl Eric és Úr váltott kosarat a negyedik negyed elején, majd Király Zalán hármasával átvette a vezetést a TF. Érződött a fáradtság a játékosokon, sok volt a hiba. Ezek mellett látványos megoldások is akadtak, mint Komma zsákolása. Erre azonban két triplával felelt a TF Polgárdy és Herló révén, s 5 ponttal megugrott, jött az újabb időkérés a Közgáztól. Komma 2+1-es akciója fokozta az izgalmakat. A szakasz közepén beesett a második „királyi” tripla, azaz Király dobott hármast. Majd Cohill is.

A Közgázt Tichov tartotta versenyben, aki a kosárszerzés minden típusát bemutatva 1-re hozta föl övéit. A TF-nek azonban minden „sült” a negyedik negyedben, Kopácsi és Horváth G. hármasával nem egészen két perccel a vége előtt 7 ponttal lépett meg a „Boros-brigád”. Szántó indította egy utolsó rohamra a Közgázt, majd újabb kosarával az utolsó percen belül egy triplányira hozta föl csapatát. Polgárdy egészpályás „szóló” kosarával úgy tűnt, bebiztosítja a TF győzelmét. A Közgáz azonban nem adta föl, Pfandler büntetője és Tichov triplája után 1 pontra jött föl, s még volt labdája a győzelemhez, de Tichov félpályás kísérlete rövid volt, így a TF lett a bajnok. Hiába ért el két Közgáz játékos, Komma (18 pont, 13 lepattanó) és Úr (10 pont, 11 lepattanó) is dupla-duplát, s nyerte a lepattanócsatát nagy fölénnyel 54-29-re a Közgáz, a sokkal jobban büntetőző (21/24, 87.5%, ill. 12/21, 57.1%) és jobban is triplázó (14/37, 37.8%, ill. 8/27, 29.6%) TFSE csapatáé lett a bajnoki cím.

Vladár Csaba: – Egy döntőn gyakran csak nüanszok döntenek, mint egy-egy kihagyott ziccer vagy büntető. Ez most is így történt, s ezek a nüanszok most nem érdemtelenül a TF javára döntöttek, gratulálok nekik!

Boros Zoltán: – Először is gratulálok a Közgáznak, mert egy remek, nagyon színvonalas döntőt játszottunk velük! Saját csapatomnak pedig maximális elismerés jár, mert a sérülések miatt gyakorlatilag center nélkül is meg tudtuk nyerni a döntőt!

Férfi végeredmény: 
1. TFSE
2. Közgáz SC és DSK
3. Miskolci Egyetem
4. DEAC 

All-Star csapat:
Polgárdy Ádám
(TFSE) Kopácsi Ákos (TFSE) Kozák Márton (Miskolci Egyetem) Gáspár Mátyás (DEAC) Komma László (Közgáz SC és DSK) 

Legértékesebb játékos (MVP):
Polgárdy Ádám (TFSE)

A bajnoki cím értelmében mi képviselhetjük Magyarországot a nyári Egyetemi EB-n, Łódź-ban!

Hihetetlen eredmény – még mindig nem tértünk magunkhoz – gratulálunk fiúk!!!