Egyetemi sport EUG

Hamarosan kezdődik az EUG!

Łódź (Lengyelország) ad otthont a 2022-es Európai Egyetemi Játékoknak, melyen 20 sportág 6000 versenyzője vesz részt két héten át. A július 16-án rajtoló eseménysorozaton 131 fős delegációval vesz részt egyetemünk, ahol összesen 13 sportágban leszünk érdekeltek: sakk, röplabda, strandröplabda, tenisz, futsal, kick-box, 3×3, labdarúgás, kosárlabda, judo, teakwondo, karate és úszás.

Az első héten (14-17.) a ráhangolódáson és a megnyitón lesz a hangsúly, de ekkor már több sportágban is kezdetét veszik az összecsapások. A nemzetközi rendezvény több napon át tartó kemény küzdelmeket ígér, melyre egyetemünk és egyesületünk legkiválóbb sportolói sorakoztak fel!

Szombaton (16.) sakk, tenisz, futsal, kick-box, röplabda és strandröpi lesz terítéken és másnap mindezek még kiegészülnek a 3×3 kosárlabdával. A rendezvény hivatalos megnyitója 17-én vasárnap lesz. A sportági versenyek folyamatos változnak majd, amint befejeződik az egyik, máris helyére lép a másik.

A második héten csatlakozik a labdarúgás és a kosárlabda. Csapatsportágakat tekintve ez minden, azonban az egyénieknek még korántsem a vége. A Judo már vasárnap előtérbe kerül, illetve még kiegészül taekwondoval és karatéval a repertoár. Minden nap végén készül egy összesítés, hogy ne maradjatok le semmiről. Kövessetek minket a közösségi oldalakon is, hogy mihamarabb értesüljetek barátaitok, szaktársaitok eredményeiről!

Hajrá fiúk, lányok, hajrá TF!