Kosárlabda Női NBI/A Rájátszás

Fordulatos mérkőzésen nyert a Győr!

Hiába kezdtek jól NBI/A-s női kosarasaink, végül a házigazda UNI Győr nyerte az első összecsapást a rájátszás 2. körében! A mérkőzés elején hol a győriek, hol pedig mi vezettünk a találkozón, azonban az első negyed 8 pontos hazai vezetéssel ért véget. A második etap is igencsak pontzáporosra sikerült, viszont mi jöttünk ki jobban a végére. Trixy Jenkins, Theodoreán Alexandra és Süle Krisztina igazi vezéregyéniség módjára vezették a csapatot és a nagyszünetre csupán 1 pontos hazai vezetéssel vonultak a felek.

Forrás: MKOSZ

A harmadik játékrészben azonban megtáltosodott a Győr és innentől kezdve végig uralták a mérkőzést! Sokáig tartott míg újra magukra találtak a lányok, de sajnos már későn érkeztek a pontok és a házigazda innentől csak tovább növelte az előnyét.

Forrás: MKOSZ

Az alábbiakban a wbasket.hu beszámolóját olvashatjátok:
A záró etapnak 64-52-ről vágtak neki a csapatok. Ebben a szakaszban a játék minden elemében rivális fölé nőtt a Győr, mely ekkor kiválóan koncentrálva, pontosan játszva érvényesítette fölényét. A hazaiak 19-ből 9-et értékesítettek mezőnyből, míg a TFSE 20-ből 4-et és a lepattanócsatában is nagyobb külünbség mutatkozott a záró szakaszban. A hajrában 20 pont fölé nőtt a differencia és végül 87-64-es győri siker született.

Forrás: MKOSZ

Magyar Bia értékelése a mérkőzést követően:
„A nagyszünet nem jött nekünk jól, lendületben voltunk, ami megtört. Utána feljavult a győri csapat, mi viszont több üres dobást rontottunk, így magunkat hoztuk kicsit nehezebb helyzetbe. Szeretnénk otthon győzni, hogy kiharcoljuk a harmadik meccset.”

UNI Győr – MÉLY-ÚT – TFSE 87-64 (27-19, 17-24, 20-9, 23-12)
5-8. helyért, 1. mérkőzés
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok
Farkas G., Söjtöry T., Kapusi G. (Herczeg Á.)

UNI-Győr – MÉLY-ÚT: Canada 13, Dubei 15/9, Oroszova 8, Dombai 13, Mompremier 13. Csere: Varga 2, Ruff-Nagy 2, Weninger 8/3, Török 13/3.

TFSE-MTK: Süle 4, Theodoreán 14/9, Pavel 12/3, Jenkins 16/3, Dúl 10/6. Csere: Herman, Tapley 5, Szeitl, Tóth 1, Németh 2, Burján.

A második összecsapásra szerdán (04.06.) este 19:00-kor kerül sor a Városmajorban. Legyünk minél többen és harcoljuk ki együtt a győzelmet!