Férfi NBI Futsal

Fantasztikus győzelem a Berettyóújfalu ellen

4. fordulóból elmaradt találkozót pótolt férfi futsalcsapatunk tegnapi este hazai környezetben. Ellenfelünk a tavalyi ezüstérmes Berettyóújfalu együttese volt.

Tegnapi mérkőzésünk visszanézhető itt:

A berettyói alakulat szinte hibátlan mérleggel várta az összecsapást, hiszen eddig mindössze egy vereséget szenvedett a Trencsényi István vezette alakulat, azt is a bajnoki címvédő  időközben a BL elitkörébe jutó Haladással szemben. Ezzel a tabella harmadik helyén álltak a találkozót megelőzően, egy esetleges győzelemmel pedig a szombathelyiek legfőbb üldözőivé válhattak volna. A mienk ezzel szemben két nagyarányú vereség után kellett, hogy bizonyítsanak, nem éppen könnyű ellenfél ellen.

A vendégek esélyeshez méltó módon, egyből magukhoz ragadták a kezdeményezést. A hazai szimpatizánsokat többször is alaposan megrémisztették a berettyóiak, gyors és precíz játék jellemezte őket. Ennek ellenére, némi meglepetésre persze, de mi tudtuk megszerezni a vezetést. A harmadik percben egy berúgást követően Amaro Wagner kapta a labdát, majd lőtte be középre honfitársának Robert Weynenek, aki védőjéről lefordulva, a kapus lábai között lőtte a labdát a kapuba. (1–0) Sokáig sajnos nem örülhettünk, a vendég együttes gyorsan megmakacsolta magát és először a kapufáig, de két perccel később már a gólig is eljutottak.(1–1)

A gyors találatok után kicsit lelassult a játék, ekkor már sokan érezték, de inkább csak remélték, hogy nem szaladunk bele a múltkoriakhoz hasonló nagy pofonba. Csapatunk bátran, sikerre éhesen és jól játszott ezt követően is. Több ponton fel tudtuk venni a versenyt a papíron jóval nagyobb erőket felvonultató Berettyóújfaluval szemben, viszont az is látszott, hogy ez egy törékenyebb állapot. A berettyóiak számos alkalommal találták el a kapufát, vagy hagytak ki kihagyhatatlannak gondolt helyzetet, de ez természetesen benne van a sportban.

A 14. percben aztán ismét csak Robert Weyne „TWO” villant egyet, miután a csapat zseniális módon hozta ki a labdát a saját térfeléről, Two pedig kilőtte a bal felső sarkot, másodszor is előnybe kerülve ezzel. (2–1) Három perccel később Amaro Wagner szokásosnak mondható távoli bombája pattant ki a vendégek hálóőréről, amire Lipl Noel szemfüles módon, a védőket megelőzve csapott le, és megszerezte a mienk harmadik gólját. (3–1) A hátralévő pár percben mindent megtett a berettyói alakulat a zárkózás érdekében, folyamatosan nyomás alatt tartották a kapunkat. Egy darabig álltuk a sarat, de a játékrész utolsó másodperceiben végül áttört a gát. (3–2)

Első félidő: TFSE-BESTRONG – MVFC Berettyóújfalu (3–2)

A kezdés, illetve az első félidő tényleg álomszerű forgatókönyvet hozott. Mondani sem kell, mekkora szenzáció lett volna két ekkora vereség után a bajnokság egyik legerősebb csapatát legyőzni. Soltész Levente és a játékosok, ezen napon egyértelműen arra készültek, hogy megmutatják mi van bennük és legyőzik a Berettyót. A második húsz perc elején már látszott, hogy az akaraton túl, a hit is jelen van a srácokban. Szinte egyből letámadtunk, majd Dudás Dani szerezte meg a labdát, aztán Lipl Noelnek passzolt, Noel lövése pedig ezúttal is utat talált a kapuba. (4–2) A második Lipl gól már egyértelműen zavart okozott a vendég együttes soraiban, amit csapatkapitányunk, Dudás Dániel használt ki, tovább növelve az előnyünket. Danit egyedül hagyták a Hajdú-Bihari védők, ezt meglátván Lipl passzolt Dudásnak, aki higgadt, elegáns mozdulattal emelte a kapuba a labdát. (5–2)

Ilyen tekintélyes előnynél azt gondolná az ember, hogy hátra lehetne dőlni, úgyis meglesz valahogy a húőn áhított siker. Fiaink pontosan tudták, hogy sok van még hátra, így erről szó sem lehetett. A Berettyóújfalu hatalmas energiákat mozgósított, hogy legalább döntetlenre mentse a találkozót. Sajnos bő hat perc leforgás alatt sikerült felzárkózniuk, először Kártik, majd Nagy Dániel, végül Nagy Imre voltak eredményesek. (5–5)

A bravúr továbbra is benne volt a levegőben, természetesen kiélezettebb volt a találkozó, mint bármikor az este folyamán. Számunkra a döntetlen is a siker kategóriába tartozott, így mi nem kockáztattunk, a berettyóiak azonban öt a négy ellen játszottak. Percről-percre egyre jobban nyomtak, de nem volt annyira átütő az erejük, mint azt szerették volna. Az utolsó percekre kanyarodva sikeresen kivédekeztünk több emberfölényes szituációt, majd alig 10 másodperccel a végső sípszó előtt Lipl Noel szemfülesen szerzett labdát, amit rávezetett a vészkapusra és egy bődületes, kapufáról bepattanó góllal szerezte meg a csodálatos végeredményt beállító találatot. (6–5)

Végeredmény: Első félidő: TFSE-BESTRONG – MVFC Berettyóújfalu 65 (3–2)

Férfi futsalcsalapatunk ezzel, egy végletekig kiélezett mérkőzésen tudta legyőzni a jóval esélyesebbnek beharangozott Berettyóújfalu alakulatát, megszakítva ezzel egy három meccses nyeretlenségi szériát!

Folytatás november 8-án hétfőn, a DEAC ellen idegenben!

Hajrá srácok, hajrá TFSE!!