bmte

Nagypályás focistáink is belevágtak…

Első meccsét játszotta hétvégén nagypályás futball csapatunk, mely nyáron nagy átalakuláson ment át, sok meghatározó és régi motoros távozott és sok fiatal érkezett a csapathoz. Így várta a már szokásos halasztott meccsek utáni első bajnokiját a csapat, melyet a tavaly még a budapesti első osztályban szereplő RAFC ellen vívott meg. 

Ugyan nem ez volt az első tétmeccs, hiszen szerdán már bemutatkozott a csapat a Budapest Kupában, ahol az alsóbb osztálybeli Zuglói Kinizsi volt a vendég a Budafoki műfüvön, ám ugyan a meccsnek tétje volt, mégis inkább gálameccsnek tünt. A vége 17:1 ide.

Tehát az első bajnoki előtt tudni lehetett, hogy komoly ellenféllel állunk szemben a hazaiak mindig is meghatározó szereplői voltak Budapest amatőr labdarúgásának és minden bizonnyal az a céljuk, hogy minél hamarabb vissza jussanak az első osztályba. Ám ahogy Elekes József mester mondta a mérkőzést megelőzően, ennek a csapatnak mindenképpen a feljutásért kell harcolnia. 

Az első játékrész első fele nem úgy sikerült, mint ahogy a mester és a csapat elvárta, sok helyzetet alakított ki a rákosszentmihályi csapat, aminek az eredményeképpen Ébenhardt Tamás meg is szerezte a hazai csapatnak a vezetést. Aztán kezdett csapatunk ébredezni, rendre eljutottunk az ellenfél tizenhatosáig, ám a kaput nem sikerült veszélyeztetnünk, egészen a 36. percig akkor Keresztes húzott a labdával befelé, Kocsisnak passzolt aki beejtette a labdát a kapu előterébe, Faragó Bálint 16-ról pedig a rövid felsőbe vágta a játékszert. Az első félidőben már más nem történt, így 1-1-es állással mentek a csapatok a szünetre.

Második játékrészben mindkét csapat veszélyes volt a másik kapujára, hasonlóan az első félidőhöz a hazaiak az első felében, mi pedig a második felében voltunk veszélyesebbek.Volt ugyan több labdánk is a meccshez, de azokat rendre kihagytuk, így igazságos döntetlennel ért véget a találkozó. 

RAFC – TFSE 1-1 (1-1)

V:Bartis L., Nyekita B., Sudocky B.

RAFC: Forró – Rácz, Ébenhardt, Lukács (Téglás ‘59), Derda, Vörös P.(Zöld ‘77), Vörös I., Balatoni M. (Aranyos ‘59), Elter,Ferenczy (Nagy ‘46), Molnár (Balatoni B. ‘81). 

TFSE: Almási – Nagy M., Sztranyovszky, Zavodni, Nagy B. (Pusztay ‘21), Kocsi (Kovács ‘61), Faragó, Keresztesi, Tövisháti, Szita (Gacs ‘46), Suskó. Vezetőedző: Elekes József

Gólszerzők: Ébenhartd illetve, Faragó

 

Összességében első meccsnek nem volt rossz, azonban mivel az állóképességünk a mezőny legjobbjai között van, így ezt a meccset is sikerülhetett volna kicsit több koncentrációval a magunk javára fordítani. Ám az álláspontomat még mindig tartom, erről a pályáról nem sok csapat fog ponttal távozni. 

Ma lép pályára csapatunk legközelebb, az ellenfél a jelenleg 3/3-al álló listavezető Nimród SE lesz. A mérkőzésre a BMTE műfüves pályáján kerül sor 20:30-as kezdéssel.

(Fénykép: BMTE Stadion – Hazai mérkőzéseink helyszíne mellett található)

Vélemény, hozzászólás?