1.meccs eredmény

Magabiztos siker a szezonnyitón

Férfi futsal csapatunk megkezdte a szereplést az NBII-es futsal bajnokság nyugati csoportjában. A friss feljutó Hidegkút ellen magabiztosan hozták a srácok a mérkőzést.

Tegnap kezdte meg 2019/2020-as szereplését férfi futsal csapatunk, ahol az első fordulóban a tavalyi NBIII-as bajnokság győztese volt az ellenfél. Ugyan idegenben léptünk pályára mégis jó pár TFSE érzelmű szurkoló is elkísérte csapatunkat. A pálya minősége hagyott kívánnivalót maga után, de összességében a szurkolók által teremtett légkör miatt egy egész jó mérkőzésre volt kilátás.

Ellenfelünk betömörülő védelme ellen sokszor akadozott a játék, illetve jól zárták a passz és lövő sávokat, azonban egyre jobban felpörögtek a fiaink és a sokadik ígéretes helyzetből a fiatal Szalmási Zoltán a  8. percben megszerezte a vezetést és önmaga első gólját TFSE mezben. Pár perccel később a visszatérő Faragó Bálint tuszkolt be egy lecsorgó labdát. A hidegkútiaknak sok babér nem termett a szezonrajton, ennek ellenére szépíteni tudtak egy kontra végén. Csapatunkat ez olyannyira felpaprikázta, hogy az első játékrész utolsó 5 percében 3-szor kellett az ellenfél kapusának kivenni a játékszert a kapujából.

Az első félidő eredménye: 1-5. Ide!

A második félidőben tovább növeltük előnyünket. A szünet után 3 perccel Csernai Gábor pörgetett a kapuba, 4 minutummal később – a tavaly is TFSE játékos – Kocsi Henrik vette bomba támadás alá a hidegkúti portát. Sóvári Beni is kivette a részét a nagyarányú győzelemből, Zolihoz hasonlóan ez volt első kék-fehér gólja.

A 31. percben pedig már annak tapsolhattunk, hogy Szalmási Zoli meglőtte csapata 9. saját maga 4.! gólját. Fritz Attila második gólja után már csak arra maradt idő, hogy a fiatalok táborát erősítő Lipl Noel is feliratkozzon a táblára. Ugyan ellenfelünk is szerzett mindkét félidőben gólt, így is tetemes különbségnek örülhettünk a végén. 

 

Hidegkúti SCTFSE Futsal 2-11 (1-5)

JV.: Deme Rajmund, Kovács Gábor, Leél-Őssy Ádám

Hidegkúti SC: Fehér – Csóka, Kovács, Bocsev, Katona. Csere: Hajnal, Vida, Nagy, Jobbágy, Szilagyi, Kövesi, Kovács, Soós, Rusvai. Vezetőedző: 

TFSE: Mészáros – Andorka, Fazekas, Dudás, Fritz A. Csere: Papp, Fritz B., Faragó, Szalmási, Kocsi, Sóvári, Sztranyovszky, Lipl, Csernai. Vezetőedző: Csernai Gábor

Gólszerzők: Csóka, Rusvai, illetve Szalmási (4), Fritz A.(2), Faragó, Kocsi, Lipl, Csernai, Sóvári.

 

Meggyőző játékkal és nagyarányú győzelemmel kezdeni a bajnokságot mindig megnyugtató. Jó látni, hogy az újonnan érkezők is beilleszkedtek és egy jó közösség van kialakulóban. Szalmási nem csak góljai számával hanem remek játékával is kiemelkedett a mezőnyből.

Azonban nem lehet ebből a meccsből kiindulni, hisz lesznek azért még nagyobb feladatok is a bajnokság során, egyből hétfőn, amikor is a Nagykanizsa csapatát fogadjuk. Tavaly is egy csoportba sorolt velük az élet, és 2 alkalommal találkoztunk az alapszakaszban velük. Idegenben kikaptunk tőlük, otthon viszont 6-3-ra sikerült legyőznünk őket. Az idei szezont ők is gólzáporral kezték, első meccsükön magabiztosan 8-2-re verték a korábban szebb időket megélt REAC csapatát. 

2.meccs fiúk

Hajrá Fiúk, Hajrá TFSE!

Vélemény, hozzászólás?