csapatkép 1.

Fej vagy írás?

Amikor 2012-ben Nagy Gergely csatlakozott a TFSE-hez, nem hitte volna szeretett sportágáról, a röplabdáról, hogy rendszerszinten oriási változásokat figyelhet majd meg benne.

Az elmúlt 20-30 évben főként női vonaláról volt híres hazánkban a röplabda, a férfi szakág csak ritkán mutatott eredményeket, ezen felül Top csapatokban sem dúskált az NBI (Kaposvár, Kazincbarcika, Kecskemét és az utóbbi években a Pénzügyőr a férfi röpis “fellegvárak”). Ezen a tendencián kíván segíteni a TAO program, mely a 2017-es szezon óta van jelen a röplabda sportágában.

A TFSE férfi röpisei ezidáig a budapesti bajnokságban harcoltak évről évre. Mindig feljutás közeli pozícióban végeztek, de a bajnoki cím megszerzése az elmúlt 4 évben rendre nem jött össze (3 ezüst és egy bronzérem van az urak neve mellett).

A tavalyi szezon viszont már más képet mutatott, ugyanis a csapat magja már egy nagyon összeszokott egységgé vált. Ennek eredménye 19 nyert és mindössze 3 vesztes meccs, és az ezzel együtt járó bajnoki cím a budapesti elsőosztályban.Tabelle 18-19 

A fiúknak régi álma volt az NBII-be való feljutás, viszont a másodosztályú indulás számos, addig nem jelentkező probléma elé állít egy csapatot. Több szakemberre van szükség a stáb bővítéséhez, növelni kell az edzések számát, ami valljuk be, felnőtt – családos – dolgozó – egyetemre járó emberek esetében nehezen egyeztethető folyamat. Továbbá növekvő költségekkel kell számolni (nevezési díj, helyszínekre való utazás, bírói díjak). Illetve profibb, hitelesített létesítményre van szükség a bajnokságban való részvételhez.

A bajnoki cím ünneplése közben a csapattagok ezen nehézségeket ismerve közösen szerettek volna dönteni a feljutásról, melynek egy különös módját választották. 

– “Feldobtunk egy érmét és azt mondtuk, ha Fej, akkor irány az NBII, ha Írás, akkor várunk még egy évet és maradunk a budapesti I. osztályban”

Fogalmazott Nagy Gergely, aki ma már a csapatmenedzser pozíciót tölti be a férfi röplabda szakosztálynál. 

– “Fej lett…”

Ismertette a csapattal kapcsolatos fő tervet is az idei évre, melyből kiderült, hogy szeretnének az NBI-es feljutáshoz minél közelebb végezni. A nehezebb csoportba kerültek a sorsolásnál, így nem lesz könnyű dolguk, de a mi fiaink alázattal, fantasztikus egységgel és a tavaly elsajátított győzni akarással fognak pályára lépni az előttük álló szezon összes meccsén. 

Érdekességként említjük meg, hogy a 14 fős keretben 6 jelenleg TE-s hallgató, és 3 itt végzett játékos van.

Reméljük, hogy megvalósulnak a tervek, és újabb TFSE sikereknek örvendhetünk!

Hajrá Fiúk, bennetek van az újabb cím!

 

 

Vélemény, hozzászólás?