2019-2020

Új alapokon a TFSE Futsal

Hétfőn kezdi futsal csapatunk a 2019/20-as bajnoki szezont.

Hihetetlen sok dolog történt a nyári szünetben a férfi és a női csapat körül egyaránt. A változások miatt igazán izgalmas szezon elé néz egyesületünk, amit a játékosok és a vezetők egyaránt várnak és reméljük ti is. 

Hirtelen azt sem tudom honnan kezdjem. Az előző két szezon után elköszönt csapatunk Csopaki István vezetőedzőtől, akinek további sportsikereket szeretnénk kívánni a továbbiakban. 

Szakmai vezetőként a női és a férfi részleget fogja irányítani Csernai Gábor, akit a honi futsal szerelmeseinek nem kell bemutatni. Sokat csatáztunk már ellene, hisz az elmúlt években a BME csapatát irányította és segítette játékával is. Edzőként már letette névjegyét, ugyanis vezetése alatt a BME feljutott NBI-be.
Csernai Gáborral együtt a 1988 Déli Futsal Club-val kötött együttműködési megállapodás alapján utánpótlás csapatainkat a patinás utánpótlás nevelő egyesület fogja adni. Tavalyi bajnokságban megannyi csapatuk az első osztályban szerepelt nem is rosszul. U15-ben bronzérmet, míg U17-ben és U18-ban egyaránt bajnoki címet szereztek. Így hirtelen utánpótlásbázisunk az egyik legnagyobb lett az országban és a minőséget alátámasztja az is, hogy rengeteg utánpótlás válogatott is érkezett csapatainkhoz, beleértve a felnőttet keretet is.
A fiatalokon kívül több NBI-et megjárt játékos érkezett felnőtt csapatunkhoz, akikkel megerősödve egy igazán erős keret van kialakulóban.
Ennyit a férfiakról.

Hölgyek ismét a legmagasabb osztályban szerepelhetnek. Az MLSZ felkérésének eleget téve csapatunk elvállalta az NBI-es indulást, és egy teljesen átalakult kerettel vágnak neki a bajnokságnak. 

Érkezők között négyen már felértek a honi női futsal csúcsára, mindannyian a Hajdúböszörménytől tették át székhelyüket hozzánk. Tell Zsófia MTK-val még magyar bajnoknak is mondhatja magát nagypályán, Bokor Adrienn ugyanezt a tettet a másik kiemelkedő csapatnál, az FTC-nél hajtotta végre. Folk Zsuzsanna a Hajdú-Bihar megyei csapat előtt a Tolna-Mözs gárdáját erősítette, míg Pádár Anita úgy gondolom nem szorul bemutatásra, ő már a nagypályás női válogatottban többször lépett a pályára, sokszoros gólkirály és magyar bajnok, futsal pályán is szép sikereket ért már el.
Halászi Kinga Tolna-Mözs csapatától érkezett, Ősz Csenge tavaly alapszakasz bajnok végül a dobogó második fokára szoruló Kiskunfélegyháza csapatát hagyta ott hívó szavunkra, Gruber Brigitta pedig tavaly az FTC csapatát erősítette, ráadásul nagypályán a Kelennel feljutott az NBI-be. 

Érkező játékosok névsora a fiúknál is igencsak hosszúra sikeredett.
A sort a rutinosabb játékosokkal kezdem a Fritz testvérek évek óta a BME csapatát erősítették, Attila aki a Honvéd színeiben a nagypályás NBI-ben is bemutatkozott, jelenleg az NBIII-ban szereplő Dabas csapatát segíti játékával, illetve szerepelt a BME-vel a futsal NBI-ben is. Balázs is évek óta a BME kötelékébe tartozott, ő is megjárta az NBI-et a csapattal 2-szer is, egy komolyabb sérülésből tért vissza és egészen jól sikerült neki az alapozás.
Futsal válogatottat is igazoltunk, Andorka Kristóf személyében egy nagyon technikás és intelligens játékossal bővült keretünk, aki már az NBI-ben is letette névjegyét.
A régi BME játékosok táborát erősíti Fazekas Bálint is, akinek az elmúlt évek igencsak jól sikerültek.
Dudás Bálint is nálunk hajszolja őrületbe az ellenfél védőit a jövőben, Bálintnak nagypályán szintén van NBI-es meccse, a technikás játékos 4 évig erősítette a BME-t.
Fodor Dániel nagypályán a megye egyes Csongrád csapatában kergeti a labdát a zöld gyepen évek óta és ő is törzsgyökeres BME játékosnak számít.
A kiváló képességű cerberus Papp Levente adatlapja csak a BME-vel van tele, mostantól azonban kék-fehérbe öltözik.
A futsal porondon igencsak rutinosnak mondható Kertész Gergő is minket választott, Gergő legutóbb 2016/17-es NBI-es szezonban lépett parkettre az FTC színeiben, ám egy komoly sérülés hátráltatta az elmúlt időszakban, reméljük elkerülik a sérülések a továbbiakban.
A rutinosabb játékosok sorát egy visszatérővel Faragó Bálinttal zárom, Bálint 1 évig volt távol a TFSE-től Szigetszentmiklóson töltötte ezt az időszakot.
Fiatalok érkeztek bőven, Sóvári Benedek, Szalmás Zoltán, Mészáros Bence, Lipl Noel, Rónaszéki Botond mindannyian bemutatkoztak már NBI-ben és mindannyian utánpótlás válogatottak is. 

Hétfőn Hidegkúton kezd csapatunk 20:30-kor, míg első hazai meccsünkre pénteken kerül sor, méghozzá a jó erőkből álló Nagykanizsa ellen a szépen átépített Vasas Sportcsarnokban!
Hajrá TF!

Vélemény, hozzászólás?