IMG_5809

A futball az futball a többi…

Felemás érzésekkel zártak labdarúgóink a BLSZ II-ben.

 

A budapesti másodosztályú labdarúgóbajnokság 2018/2019-es idényéről elmondhatjuk, hogy több tényező is nehezítette csapatunk dolgát:

 

idegenben játszottunk a hazai mérkőzéseinken is (Budafokon a BMTE sporttelepén)

• számtalan meccs szokatlan időpontban, időnként túl zsúfoltan követte egymást.

szűk játékosállomány állt rendelkezésünkre

 

Ehhez képest mégis ideális szezonkezdetről számolhatunk be. Ugyanis a srácok 5 forduló után a 7. helyen álltak, és kirajzolódott, hogy van keresnivalójuk az élmezőnyben. 

A BVSC csapata egyértelműen fő esélyese volt a bajnokságnak, olyan kerettel rendelkeztek, mellyel nehezen lehet ezen a szinten felvenni a versenyt. 

Rajtuk kívül viszont nem volt más kiemelkedő alakulat, így a dobogó maradék kettő fokáért nagy csata volt az egész szezon során.

 

10 mérkőzést követően az ősz közepén a 9. helyen álltunk 8 pontra a dobogótól, negatív gólkülönbséggel.

Ezt az időszakot nevezhetjük a szezon mélypontjának.

 

Ám ekkor fiaink nem sokat haboztak, megrázták magukat és a szezon felét jelentő 14. fordulóig feltornászták magukat a 4. pozicióba, mindezt úgy, hogy 1 pontra megközelítették az akkor 2. helyen álló THSE-Szabadkikötő csapatát.

 

20 lejátszott meccs után már masszívan a 3. helyen haladt a gárda 39 szerzett ponttal. Valóságos feltámadásnak lehettünk szemtanúi a szezon elejéhez képest. Püski Zsombor és Marton Gergő is harcban volt a gólkirályi címért 15, illetve 14 lőtt góllal. 

 

Célegyenesbe érvén az utolsó 8 fordulóban mindösszesen 8 pontot szereztek a srácok (33%-os mutató), mellyel lecsúsztak a második-harmadik helyről egészen a hetedikre. 31 pontra az aranytól, 10 pontra az ezüsttől, és 6 pontra a bronzéremtől.

 IMG_20190613_140605

Hetedik helyen zárt a TFSE, így jövőre is a budapesti másodosztályban folytatják az urak. Remélhetőleg szezon végéig kitartó lendülettel! 

 

Hajrá TFSE!!! 

 

Vélemény, hozzászólás?