zárócikk

Menekülés a győzelembe

Meglehetősen hosszú és kemény időszakon vannak túl lányaink, akikre még egy minden eddiginél fontosabb feladat vár a közeljövőben, hiszen eldől, hogy továbbra is megőrizhetjük-e első osztályú tagságunkat!

A kihívásokról, tervekről és az eddig nyújtott teljesítményünkről csapatunk szakmai vezetőjével, Horváth Gáborral beszélgettünk:

  • Hogyan értékeled a szezon egészét, fejlődés és eredményesség szempontjából? Miként tudtunk azonosulni a legrangosabb hazai bajnoksággal?

 

  • G.: Nagyon nehéz szezonon vagyunk túl. A csapatnak ez volt az első idénye az élvonalban, a nyáron pedig az elejétől kellett kezdenünk a csapatépítést, ez sem könnyítette meg a dolgunkat. Az idő múlásával, az iram megszokása után már szép eredmények is színesítették az utunkat, de sajnos a kiegyensúlyozott teljesítmény elmaradt és sok olyan mérkőzést játszottunk, amelyek után maradt bennünk hiányérzet. Az viszont biztos, hogy a lányok egyénként és csapatként is rengeteget fejlődtek, ezt ellenfeleink véleménye is bizonyítja.

 zárócikk2

  • Mik voltak az előzetesen megfogalmazott elvárások a csapattal szemben?

 

  • G.: A célkitűzés a bentmaradás volt elsősorban, amit már az NB I-es rájátszás során szerettünk volna biztosítani, de ez sajnos nem sikerült. Az osztályozó során egyértelmű, hogy ki kell vívnunk az első osztályú tagságot. Elégedettek tehát még semmiképpen sem lehetünk, felkészülünk a feladatunkra és csak egy kimenetel lehet megfelelő számunkra.

 

  • Mit gondolsz miben rejlik a csapat erőssége? Mik lehetnek azok a tényezők, amik sikerre vezethetnek?

 

  • G.: A csapat erőssége a fegyelmezett védekezésünk volt, amikorra az új játékosok is megszokták a rendszert, sorra szoros mérkőzéseket játszottunk a nálunk esélyesebb csapatok ellen, pontokat szereztünk és győzelmeket is arattunk.

 

  • Ha kicsit előre szeretnénk tekinteni, hogyan lehet megfogalmazni az általános jövőképet?

 

  • G.: Mindenképpen az első osztályban akarunk indulni, ehhez az elkövetkező hetekben kell jó teljesítményt nyújtanunk. A célkitűzések ennek függvényében alakulnak majd.

 

Ellenfelünk a Ferencváros vagy a Debrecen csapata lesz, azonban ez csak a hétvégén derül ki. Ami biztos, hogy elképesztő elszántságra és csapatmunkára lesz szükségünk a két mérkőzésen eldőlő osztályozóra.

Mindent bele Csajok!

Hajrá TFSE!

Vélemény, hozzászólás?