51717_egyetemiferfitfdebrecen

Bevettük Debrecent

2 + 1 TF-siker Debrecenben

Május 14-én kedden rendezték a kosárlabda MEFOB döntőket, amin –mint a címből is kiderül- taroltak a TF-es csapatok.

Kezdjük a lányok sikerével. A lány csapatunk a múlt hétvégén is ünnepelhetett már, hisz a Kecskeméti Kosárlabda Club legyőzésével megnyerték a női NB I piros csoportját, azaz az NB I/B-t. Ezáltal a hölgyek jövőre már az NB I/Aban folytatják.

Az egyetemi bajnokság döntőjében a házigazda Debrecennel játszottak a lányok, akik kemény ellenfélnek bizonyultak, hiszen az első negyedben 10 pontos előnyre tudtak szert tenni. (14-24) A következő negyedben már mondhatni, átvettük az irányítást és elkezdtük a felzárkózást, így a félidőben már csak 5 pont volt a hátrányunk.(28-33) A nagyszünetet követően már egyértelmű volt, ki a dominánsabb csapat (TF). Így egy 22-8-as és egy 19-12-es negyedet követően a GYŐZELEM a TFSE-é!

Végeredmény: 69-53 IDE!

A meccs legjobbja, Karlócai Julianna lett, 25 ponttal és 14 lepattanóval. (ALL STAR)

Aztán jöttek a fiúk, akik a nyíregyházi csapatot utasították maguk mögé az elődöntőben. (77-58)

A srácok is a házigazda Debrecen csapata ellen vívták a döntő játszmát. Már az első negyedben sikerült a debreceni gárda fölé kerekednünk, remek védekezéssel és az ebből induló lendületes és dinamikus támadásainkkal. (20-15) A forgatókönyv nem változott az első negyed után sem, tovább növeltük az előnyünket a Debrecen csapata kárára. (43-36) A második félidőben már nem volt annyira nagy a TF dominancia, de a vezetést sikerült megtartanunk az utolsó dudaszóig. Ezzel a TF-es lányok után az urak is egyetemi bajnokok lettek Debrecenben.

Végeredmény: 82-67, szintén IDE!

A meccs legjobbja, Boinitzer Dávid lett, 16 ponttal és 27(!) lepattanóval. Ő és Reinis Scerbinskis bekerültek a torna ALL-STAR csapatába.

Ráadásként, még megemlíteném az amatőr B33-as csapat teljesítményét, akik a Miskolci-, Debreceni- és a Corvinus Egyetem csapata felett tudtak diadalmaskodni, és ezzel nyerték a „bajnokságot”.

Gratulálunk a fiúknak és a lányoknak a csodálatos szezonzáráshoz!

HAJRÁ TFSE!

CZG

(fotó:hunkbasket.hu)

 

Vélemény, hozzászólás?