IMG_20190408_000857

100 PONT A BENTMARADÁSÉRT

Áprilisi vasárnap este: 18:00, 20 fok és vihar előtti csend, mindez Rákospalota szívében…

Ilyen állapotok fogadták női röplabda csapatunkat a szezon legfontosabb mérkőzésén, idegenben. Ellenfelünk a már sokszor felkonferált rivális, Palota csapata volt.

Lányaink jól tudták mi is a tét… Ha nyernek, egy csapásra kivívják a jövő évi NBI-es tagságot, ha pedig elbuknak, akkor a jövőhéten dől el a sorsuk a DVTK elleni hazai rangadón.

A találkozót megelőzően mindenki ambiciózus volt, sorozatban 3 győzelem, pazar játék és összeszokottság, no meg a lényeg: egy lépésre a fő cél – a bentmaradás. Ehhez mérten esélyt sem akartak adni a TFSE harcos hölgyei a házigazdának:

Az első szettben mégis “fejünkre nőtt” a Palota csapata. Ennek oka a nyitásaink és támadásaink kezdeti határozatlanságában és döcögős játékunkban rejlett. 27-25 lett az első szett vége!

A második játékrészre oly módon bemelegedett a csapat, hogy épkézláb válasz sem volt rá a túloldalról. Szerváinkat nem tudta ellenfelünk a kívánt módon levédekezni, ahogyan az esetlegesen megvalósuló fogadásaikat követő támadásainkat sem. Beindult a henger üzemmódami 3 egymást követő, brilliáns játékot hozó szettet hordozott magával. 14-25; 20-25; 12-25.

Ennél frappánsabban nem is lehetett volna feltenni az I-re a pontot: idegenben, 90 perc tiszta játék alatt, 100 pontot szerezvén. 

Le a kalappal a hölgyek előtt! Miattuk és reméljük ugyanígy velük:

jövőre ismét az NBI-ben szerepel a TFSE női röplabda csapata!

Április 13.-án, szombaton ünnepeljük meg a sikert közösen hazai porondon.

A DVTK csapatát fogadjuk 18:00-tól.

Csak nehogy gyorsan hazaküldjük őket is… 

BMM

Vélemény, hozzászólás?