X. Kárpát-medencei Egyetemek Kupája

A jubileumi, 10. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját idén is az “Egyetemi sport határok nélkül” jelmondattal rendezte meg az ELTE 120 éves sportegyesülete, a BEAC. 70 csapat 900 sportolója és 30 egyéni sportoló vett részt az eseményen. A budapesti egyetemek mellett többen érkeztek Erdélyből, a Vajdaságból, Kárpátaljáról és a Felvidékről.

KEK

A jubileumi torna február 28-án a Sport trendek a Kárpát-medencében nevű konferenciával kezdődött, ahol a közönség az előadások mellett több, 21. századi sportágat is kipróbálhattak a KEK EXPO-n. Ilyen volt a darts, az e-sport,  a tacx, a floor curling vagy éppen a teqball. 

 

A KEK többi napján már a mozgás volt a középpontban. Multisportesemény révén a szervezők az asztaliteniszt és az e-sportot is felvették a KEK palettájára. Március elsején és másodikán 5 különböző sportágban mérhették össze tudásukat az egyetemi diákok.  Pénteken zajlott az ELTE Lágymányosi Campus északi tömbjében az e-sport torna. Ezzel párhuzamosan kezdődtek a Tüskecsarnokban a kosárlabda és a röplabda mérkőzések, valamint a BEAC csarnokban és a Ludovika Arénában a futsal meccsek. 

 

A hagyománnyá vált jótékonysági gyűjtést idén is megtartották a KEK szervezői. A közelmúlt ukrajnai eseményei világossá tették a szervezők számára, hogy a leginkább rászoruló, nehéz körülmények között élő kárpátaljai gyermekeket szükséges támogatni, ezért a Nagyszőlősi 3. számú Perényi Zsigmond Középiskola diákjai számára gyűjtöttek adományokat.

 

Az esemény az Országgyűlés, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága és a Külhoni Felsőoktatási Főosztálya, az MLSZ – Budapesti Igazgatósága, az ELTE, a Joma, a MEFS, az ELTE HÖK, a Rákóczi Szövetség,a Campus Hungaricus Alapítvány, a Budapesti Röplabda Szövetség és a VIWA Vitaminwater támogatásával jött létre. 

 

A dobogós helyezések díjait Pánczél Károly, az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke és Prof. Dr.Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke adták át.

Egyetemünk is képviseltette magát ezen a neves eseményen. Sportolóink szép eredményekkel térhettek haza a tornáról. Férfi röplabdacsapatunknak sikerült felállnia a dobogóra, és egy harmadik hellyel örvendeztettek meg minket. Asztalitenisz sportágban is megkaparintottuk az első három hely egyikét. Bencsik Gergely egyéniben lett bronzérmes.

KEKkosár

Férfi röplabda

 

  1. BME
  2. Eszterházy Károly Egyetem
  3. Testnevelési Egyetem

 

Asztalitenisz – Egyéni verseny
  1. Jakus Tamás (ELTE-SEK)
  2. Ihász Máté (Pannon Egyetem)
  3. Bencsik Gergely (TE)

 

Sportolóinknak ezúton is gratulálunk!

Hajrá TFSE!

Vélemény, hozzászólás?