csajok

Sima győzelem a rangadón!

Női csapatunk vasárnap az ősi rivális Csepel DSE-t fogadta hazai környezetben. A mérkőzésnek több szempontból is nagy súlya volt, hiszen egyrészt maga a presztízs, hogy eme hosszú múlttal rendelkező rivalizálás csúcsát, magát az összecsapást melyik klub nyeri, valamint a tabella szempontjából is lényeges volt a kimenetel, hiszen a fordulót megelőzően a 3. helyet foglaltuk el a rangsorban, és egy esetleges győzelemmel megnyílt az esély az előre lépésre.

Az elvárásnak megfelelően erősen kezdtünk, az első félidő 3-3-ig volt szoros a 6. percig. Ezt követően a kapuban Márity Laura lehúzta a rolót, lőhettek bárhonnan, akár szélről, akár átlövésből, Lulu csak annyit válaszolt: ma nem! Brutális 15 percet produkáltak a csajok a 21. percben már 12-5-re mentünk. Ebben a 9-2-es sorozatban hatalmas szerepet játszott a kiváló védekezés is a remek kapusteljesítmény mellett, nem mehetünk el szó nélkül Szántó Edina és Czirják Orsolya munkája mellett, hiszen oroszlánrészt vállaltak az áttörhetetlen falban.

Teljes nyugalommal vonulhattunk a szünetre, 15-9-es kényelmes előnnyel.

A második játékrészben folytatódott a remek játék, nem igazán volt kérdéses, hogy kié lesz a 2 pont. Góljainkat Puskás Lilla(10) és Varga Panni(6) szállította, mindketten maradandót alkottak támadásban. Az utolsó 10 percre a Csepel kicsit megközelített minket, de ismét jöttek a bravúrok a kapuban, valamint a fontos gólok elöl. A vége 29-25, magabiztos siker.

Ezzel a két ponttal a csajok máris a második helyen találták magukat, mindössze 3 pontnyi lemaradásra a vezető Tempo KSE mögött.

Jövő héten hozzájuk látogatunk, és mondanom sem kell hatalmas téttel bíró találkozóra van kilátás, remélhetőleg újabb két ponttal gazdagodva.

Március 9. szombat 17:00. Hajrá TFSE, csak így tovább!

 

Vélemény, hozzászólás?