Kézis kitekintő

Február közepén rajtol a kézilabda NB2

női

Kiváló őszi szereplés után várja a startot a TFSE női, illetve férfi csapata. Lányaink az őszi szezont a 2. helyen zárták 16 ponttal, 2 ponttal lemaradva az első helyezettől. 11 mérkőzésből 8 nyert és 3 vesztett íródik a nevünk mellé, 313:272-es gólarány ellenében. A mezőnyben a legkevesebb kapott gól a TFSE lányaihoz fűzhető. (12 csapatos a bajnokság). Szép őszt zártunk az edzési körülményeink ellenére, ugyanis 3 helyen edz a csapat, a város különböző pontjain, eltérő időpontokban. Ezen igyekszünk javítani, stabil edzőhelyet keresünk a nyugodt szakmai munka végzéséhez. A csapat edzője Viglási Zsuzsa odaadó munkájának és játékosaink hozzáállásának köszönhető a szép őszi sikersorozat.

A fiúknak sem lehet okuk szégyenkezni, ugyanis az őszi szezont a 4. helyen végezték 14 ponttal -3 ponttal lemaradva a 2. helytől. 11 mérkőzésből 6 győzelem, 2 döntetlen és 3 vereség a srácok mutatója, 332:313-as gólkülönbséggel.

ffi

Az ősz folyamán sajnálatos módon sérülések hátráltatták a munkát, ráadásul a csapat edzője (Adorján Gábor) október második felében lebetegedett, így gyorsan helyettest kellett találni az átmeneti időszakra. Ebben segítséget nyújtottak: Ökrös Csaba és Marczinka Zoltán Tanár Úrak, valamint a KSA edzője Datzuk Péter is. Szabó József – szakosztályunk igazgatója – intézkedéseinek köszönhetően Pánczél Barabás irányította a fiúkat a továbbiakban, aki szintén kiváló szakember. A csapat mutatója a keze alatt 5 mérkőzésből 4 győzelem. Szerencsére november közepétől már a gárda mellett volt újra Adorján Gábor (Doresz). Ez a tény még kiegyensúlyozottabb légkört és stabilabb játékot eredményezett alakulatunkon belül. A tavaszi szezonra a felkészülést már vele kezdték meg a fiúk.

Január második hetétől kezdték el a tavaszi bajnokságra való felkészülést női és férfi alakulataink. Kemény edzésekkel és edzőmérkőzésekkel törekednek játékosaink és edzőink a megfelelő állapotot elérni. Ennek kapcsán női csapatunk részt vett Bükkön egy tornán (4 csapatos), melyet megnyertek a hölgyek. A fiúk edzőmérkőzéseken acélosodnak Adorján mester kezei alatt.

A tavaszi bajnokságot a hölgyek idegenben kezdik február 15-én, első hazai mérkőzésünk csak március 3-án (vasárnap 18 óra) lesz a Csepel ellen, akik régi riválisnak számítanak.

Az urak február 16-án (vasárnap 11 óra) kezdenek, ők a Pilisvörösvár csapatát fogadják „hazai” környezetben.

A tavaszi szezonra komoly célokkal vág neki mindkét alakulatunk. Szabó József szerint egyaránt esélyes a szezon végi dobogóra a férfi és a női gárda is. Tekintvén az őszi eredményeket, ez a cél teljesen reális.

Ami azonban kissé elhomályosítja az őszi sikereket, hogy női csapatunkat 12, míg férfi csapatunkat csupán 9 egyetemi hallgató erősíti, mely a szakosztályvezető Úr elmondása szerint kissé kevés.

Ezen cikk is felhívásul szolgál minden hallgató számára, hogy bátran jelentkezzen játékra egyetemünk csapatánál, hiszen nem akármilyen gárda tagjai lehetnek. A fent említett eredmények magukért beszélnek. Szabó József Úr, szakosztályunk vezetője várja szeretettel az új játékosok jelentkezését, ahogyan az egész stáb is. Elérhetőségüket megtaláljátok a honlapon.

Végezetül pedig a legfontosabb: minden kedves hallgatót várunk a SOTE Zágrábi úti csarnokába – a 14-es szám alá – február 16-án vasárnap 11 órára, ugyanis nagy szükség van a 8. játékosra a férfiak Pilisvörösvár elleni rangadóján. Erre a mérkőzésre is a TF Ultras garantálja a hangulatot.

Vélemény, hozzászólás?