kép4

Vívó szakmai nap összefoglalója

logo

Rendkívül sikeres vívó szakmai nap a Testnevelési Egyetemen

November 26-án szakmai napot tartottak a Testnevelési Egyetemen „Vívás, Család, Katonaság” címmel. A rendezvényen a TFSE Vívó Szakosztályának versenyzői, edzői, és a résztvevő fiatalok szülei, nagyszülei mellett TF-es hallgatók, illetve Hollandiából érkező katonatisztek vettek részt.

kép1

A szakmai napot dr. Nébald György olimpiai bajnok kardvívó, a Honvédelmi Sportszövetség alelnöke nyitotta meg. Rajta kívül előadást tartott Prof. Dr. Marácz László az Amszterdami Egyetem tanára (aki egyben a szakmai nap házigazdája is volt), Bart Jan Geers kapitány a bredai Katonai Vívó Akadémia képviseletében, végül a délelőtti programot Máday Norbert Borsody László vívómester életéről és munkásságáról szóló érdekes előadása zárta.

kép2

A délutáni program már a D épület vívótermében zajlott, ahol a holland vendégek, vívók, mesterek és a TF-es hallgatók kiemelt figyelemmel és érdeklődéssel követték Dávid László mester és tanítványa, Battai Sugár Katinka (a TFSE azóta kétszeres kadet világkupa győztes versenyzője) bemutatóját. A színvonalas iskolát követően pedig az egész közönség együtt lábmunkázott, illetve páros gyakorlatokat hajtottak végre Patócs Ákos irányításával. A csoportos foglalkozást követően lehetőség nyílt küzdőjátékok gyakorlására és szabad vívásra.

Ezúton köszönjük a Honvédelmi Sportszövetség rendezvényünkhöz nyújtott erkölcsi és anyagi támogatását, mellyel összesen 125 főt értünk el és mozgattunk meg a vívás segítségével!

kép3

Vélemény, hozzászólás?