IMG_20181128_121412

Elképesztő sikerek az Úszó MEFOB-on

Szokás szerint az úszóké az egyik, ha nem a legkeményebb egyetemi bajnokság, miután megannyi „profi” is vízbe száll ilyenkor.

Szombaton, a Tüske-uszodában többek között a világbajnok Cseh László (BME) és a MEFOB-on az idén debütáló nyíltvízi Európa-bajnok Rasovszky Kristóf (Pannon) is több számban diadalmaskodott, az összetett elsőséget ugyanakkor a Sztankovics Annát és Pulai Bencét is a soraiban tudó Testnevelési Egyetem szerezte meg.

MEFOB 2018 EREDMÉNYEK

Egyetemünk gárdájának sikerült visszavágnia a pécsieknek az úszó egyetemi országos bajnokság összetett versenyében, leginkább annak köszönhetően, hogy egy sor értékes helyezést gyűjtöttünk – többek között a nem igazolt versenyzők között (az úszó MEFOB-on külön díjazzák a „profikat” és a nem regisztrált úszókat).

Relatíve nagy fölénnyel lettünk elsők az összetettben – igaz, nálunk Sztankovics Anna termelt becsülettel, a „profilba” vágó 100 mell mellett például 50 gyorson is sikerült elsőként beérnie, némi meglepetésre a számban 50-es és 25-ös medencében is magyar bajnok debreceni Senánszky Petra előtt.

Míg tavaly mindössze két pont döntött a pécsiek javára (178-176), és a BME is látótávolságon belül volt (170), addig az idén egyértelműek voltak az erőviszonyok: a Testnevelési Egyetem 185 ponttal lett az első a pécsiek előtt (112), a BME pedig 93 ponttal végzett a harmadik helyen.

Az úszó MEFOB-ot a Műegyetemi Atlétikai és Football Club (MAFC) a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem sportclubja szervezte – az eseményt Székely Mózes, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség főtitkára, illetve Kincses Gábor, a BME Testnevelési Központjának igazgatója nyitott meg –, és 18 felsőoktatási intézmény több mint 200 úszója vett rajta részt.

 

Vélemény, hozzászólás?