TF-Cegléd (167)

NŐI KÉZILABDA: Hoztuk a kötelezőt

Női Kézilabda NB II/D csoport Bajnoki mérkőzés  (2018.11.11.)
Dabas KC VSE – TFSE   19 : 30  (9 : 16)
A tavalyi vereségünk miatt is nagyon fontos volt, hogy vissza vágjunk a Dabasiaknak egy győzelemmel. Bocskai Boglárka és Szántó Edina találataival kezdődött a mérkőzés. A 6. percben Márity Laura is bemutatkozott és kivédte a hazaiak 7m-ét, így már 0:3 volt az eredmény a javunkra. Nehéz volt türelmesen és fegyelmezetten védekezni, mert lassú játékot játszottak a Dabasiak és végig összpontosítani kellett a jó védekezésünkben. A 16. percben Márity Laura ismét 7m-est védett ezzel sokat lendített a csapatunkon és támadásban előbb Varga Panni volt eredményes áttörésből, Szántó Edina a beállóból, majd egymás után négyszer talált be a hazaiak kapujába Puskás Lilla is, ezzel már mi vezettünk 5 : 11-re. Az utolsó hét percben felváltva estek a gólok és a remek napot kifogó Szántó Edina két találatával és Szíjártó Helga valamint Matheisz Renáta indításból lőtt góljaival 9 : 16 lett a félidei végeredmény.
A második félidőben bent maradtunk fejben az öltözőben és a felbátorodó Dabas egymás után lőtte a góljait. A 10. percben fel zárkóztak 14 : 19-re. Ekkor az időkérés és egy két játékosunk cseréje után Szlovák Enikő percei következtek. Hiába fogták meg emberfogással, áttörésből és átlövésből is eredményes volt és máris 14 : 22 lett az eredményjelző táblán. A második félidőben védő Szlaukó Eszter is 7m-est és több átlövést is védett így az utolsó 14 percben csak 4 gólt kaptunk és 8 gólt lőttünk Matheisz Renáta, Szántó Edina, Puskás Lilla segédletével.
Kiállítások:  8 perc  ill.  4 perc
Hétméteresek:  6/3  ill.  3/3
Viglási Zsuzsa edző: Fontos kettő pontot szereztünk. Kimagasló teljesítményt nyújtott Szántó Edina, akinek gratulálok ezúton is. Örülök, hogy 10 játékos is szerzett gólt, ami mindig fontos, mert így megoszlik a teher is.
Gratulálok a Csapatnak a győzelemhez :)

Vélemény, hozzászólás?