Focistáink is belevágtak az idénybe!

Mai napon labdarúgó ifjaink megkezdték a bajnoki szereplést a budapesti II. osztályban.

Az ellenfél az MLTC (Mátyásföld) együttese volt, akik a mérkőzést megelőzően 2 győzelemmel és 1 döntetlennel, a 4. pozícióból várták a találkozót. Érdemes róluk tudni, hogy a tavalyi idényben magabiztosan lettek bajnokok a budapesti harmadosztályban.

A TFSE ellenkező helyzetből készülhetett a nyitányra. Ugyanis tavaly búcsúztunk a BLSZ I. osztályából, ezenfelül az idei őszi szezonban nem volt még mérkőzésünk.

A meccs első 15 perce magabiztos TFSE fölénnyel kezdődött, több helyzetet is sikerült kidolgoznunk, előnyt azonban nem sikerült szerezni.
Majd a 17. percben, az első vendég lehetőséget a kapusunk, Barsi János a tizenhatoson kívül, utolsó emberként csak szabálytalanul tudta megakadályozni. A játékvezető piros lapot mutatott fel, így a mérkőzést egy kényszerű csere után, 10 emberre fogyatkozva tudtuk folytatni. Petán Patrik állt a kapuban ezt követően.
A félidő hátralevő részében az MLTC előtt adódott több lehetőség, de helyzeteiket biztosan blokkoltuk.

0:0-val fordultak a felek.

A második félidő kezdete más képet mutatott hazai szempontból:
Mi diktáltuk az iramot, egyre több lehetőség adódott előttünk.
Az első gólunkra a mérkőzés 56. percéig kellett várni, Püski Zsombor nevéhez fűződik a találat.

6 perccel később Nagy Hunor Benjámin szögletét követően Marton Gergő fejelt a hálóba.
Így, emberhátrányban, 2:0 állással fordultunk az utolsó harminc percre.
A vendég csapat igyekezett mielőbb szépíteni, nagyobb fokozatra kapcsolni, de a TFSE gárdája becsülettel tette a dolgát és stabilan védekezett.

A 88. percben az ellenfelünket a tizenhatoson belül buktattuk, így tizenegyes következett, melyet sikeresen berúgott az MLTC játékosa. Az állás 2:1-re módosult.
Hosszabítással együtt 5 perc volt a maradék játékidő, ezt sikeresen kivédekeztük és megszereztük az első győzelmünket, illetve a velejáró 3 pontot. ⚽⚽⚽

Hajrá TE!
HAJRÁ TFSE!

Vélemény, hozzászólás?