EUG2018-Fb

EUG COIMBRA 2018

Portugáliában azon belül is Coimbrában kerül megrendezésre a Európai Egyetemi Játékok, melyet az EUSA (Európai Egyetemi Sportszövetség) már negyedszer rendez. Magyarok és TE diákok is szép számmal részt vesznek a megmérettetésen összesen 6 sportágban lesznek magyar indulók.

A versenyről annyit kell tudni, hogy nem nemzeti válogatottak szállnak csatába egymással, hanem intézményi színekben induló csapatok.  A július 15-én kezdődő multisporteseményen Magyarországot 78 egyetemista képviseli Mondego folyó két partján fekvő csodaszép városban. 

Egyetemünk a következő sportágakban képviselteti magát:

Férfi 3×3 Kosárlabda – A tavalyi címvédést követően idén is sikerült megnyerniük a MEFOB küzdelmeit, így már harmadik bajnoki címüket ünnepelhették a srácok. Tavaly a spliti eseményen már bemutatkozott a csapat, ám akkor nem sikerült a felsőházba jutás, idén a céljuk a legjobb nyolcba jutás, amiért mindent meg is fognak tenni a srácok. 

Csapat: Petrucsik Bence, Boinitzer Dávid, Novák Bence, Pintér Dávid. 

Női Kosárlabda – Mondhatni, hogy lányaink egyetemi kosárlabdázásban egyeduralkodók Magyarországon, hisz ebben az évben már zsinórban negyedszer hódították el a MEFOB győzelemért járó trófeát. Ráadásul a lányoknak már nem ismeretlen az európai megmérettetés, hisz ez lesz a negyedik fellépésük az Európai Egyetemi Játékokon. Sőt mi több Miskolcon tavaly az egyetemi kosárlabda Európa-bajnokágon 3. helyen végeztek, ami fantasztikus eredmény, idén is hasonló meglepetésre készülnek a hölgyek.

Csapat: Németh Alma, Herman Alíz, Arin Agich, Varga Barbara, Miháczi Diána, Szeli Dorina, Shirian Fatime, Kováts Gabriella, Karlócai Julianna, Czivinger Lilla, Fábián Sára.
Vezetőedző: Magyar Bianka

Női 3×3 Kosárlabda – Igazi nagyágyúk, az elmúlt három évben mindig az első helyen végeztek a MEFOB-on, illetve 2016-ban a Kínában megrendezett Egyetemi Világbajnokságon a csapat három tagja is magyar színekben bronzérmet szerzett. Tavaly az Egyetemi Világligán pedig 4. helyen végeztek. Idén is hasonló célokkal futnak neki a versenynek.

Csapat: Karlócai Julianna, Miháczi Diána, Varga Barbara, Kováts Gabriella.

Tenisz – 

Sok sikert kívánunk minden magyar egyetem sportolóinak!
Hajrá TF!
#eug2018 #coimbra2018 #tfse #unigames #mefs #mefob
FB

Vélemény, hozzászólás?