kezi_031

Kézilabda Női: Ezüst a MEFOB-on, éppen hogy nem dobogó a bajnokságban

Befejeződött a kézilabda szezon csapataink számára, a lezárása férfi és női csapatunknak is a MEFOB négyes döntő volt, ahol mind a két csapat képviseltette magát. Illedelmesen azonban először a női csapat szezonjáról emlékezünk meg pár sorban. 

Kezdjük a bajnoksággal, lányaink az NBII-es bajnokság Dél-csoportjában mérték össze erejüket hétről-hétre a többi csapattal. A bajnokság előtt már látszott a csapaton, hogy kezd összeállni és szép jövő előtt áll ez a fiatal társaság. Aztán sérülések hátráltatták a csapatot, ám ennek ellenére a szezon felénél a második helyen állt a társaság, csak a bajnokság fő esélyese az Inárcs-Örkény csapata nőtt egyértelműen lányaink fölé.
Szezon második felében sem hagyott alá a lendület egészen a bajnokság hajrájáig. Beesett 2-3 nem számolt eredmény és ennek köszönhetően a 4. helyig csúszott hátra csapatunk.

Számok nyelvén, 22 lejátszott meccsből 15 győzelem mellett egy döntetlen és hat vereség van csapatunk neve mellett. 673 dobott gólunkkal az előbb említett csapat mögött a második legtöbb gólt dobtuk, ugyan a kapott gólok tekintetében nem a legfényesebb a helyzet, de 602 kapott gól nem vészes. Ezek alapján 31 pontot szereztünk és 71 a gólkülönbségünk. 

A MEFOB-ról é az egész évről a csapat házi gólkirálynőjét a 144 gólos Bíró Esztert kérdeztük:

1. Második helyen végeztetek a MEFOB-on, keserű a szájíz vagy reális eredmény született?

Az eredményt tekintve kijelenthetjük, hogy teljes mértékben reális eredmény született. Bíztunk benne, hogy a sorsolást követően szerencsés csoportba kerülünk, majd sikeres első napot zárva csak a döntőben találkozunk az NB1/B-s keleti bajnokságot megnyerő Eger csapatával. Az álmunk valóra vált, hiszen minden terv szerint történt.
A döntőben a két csapat közötti játékerőben lévő különbség sajnálatos módon már az első 10 percben kibontakozott, mi pedig igyekeztünk a legjobb tudásunkat nyújtva élvezni a kézilabdát annak ellenére, hogy az egész mérkőzés során futottunk az eredmény után.
Keserű szájízzel búcsúztunk a tornától, ugyanis Szajkó Kinga a második meccsünkön 3 másodperccel a vége előtt egy védést követően elülső keresztszalag szakadást szenvedett, illetve Golyán Barbara, szintén térdsérülés miatt nem tudott már a döntő mérkőzésen pályára lépni. Nekik ezúton is mielőbbi felépülést és ehhez kellő kitartást kívánok!

2. A bajnokságban negyedik helyen végeztetek, sikeres szezon van a csapat mögött?

IMG_1874-1Az elmúlt évekhez képest határozottan kijelenthető, hogy sikeres évadot zártunk.  A szezon kezdetét követően sorra jöttek a sérülések és egyéb problémák, így november végétől kezdve gyakorlatilag 8-10 fővel voltunk jelen az edzéseken, amely valljuk be nem épp az ideális kategóriába sorolandó. Ennek ellenére a csapat igyekezett kihozni a legtöbbet magából és helytállni, ezáltal a szezon felénél a második helyen állt a csapat. A véghajrában 3 meccsünk elég rosszul sikerült, így a Tököllel azonos ponttal 3. helyen zártunk, azonban egymás elleniben sajnálatos módon ők bizonyultak jobbnak, így mi lecsúztunk a dobogóról.
A MEFOB-ot tekintve egy teljesen más társaság lépett pályára. A csapat felét nem a TFSE tagjai alkották, de jól ismerjük egymást, hiszen napi szinten találkozunk az Egyetemen. Emellett voltak közös edzéseink, edzőmeccsünk így lehetőségünk nyílt jobban összeszokni.
Összességében úgy vélem, hogy a klub minden tagja -a vezetőktől kezdve, Zsuzsin át azon játékosokig, akik a nehéz időkben sem hagyták cserben a csapatot- nyugodtan hajthatja álomra a fejét éjszakánként, mert amit lehetett megtettünk a siker érdekében. Természetesen mindenki boldogabb lenne ha egy éremmel a nyakában fogyasztotta volna el az évzárón a vacsoráját, azonban ezt a keserűséget a MEFOB-bal valamilyen szinten most sikerült kompenzálnunk.

3. Miben kell fejlődnie a csapatnak, hogy még sikeresebb legyen?

IMG_1876-1Úgy gondolom, hogy a védekezés tekintetében mindenképpen van még hova fejlődnünk. Sajnos a körülmények a 6-6 elleni gyakorlást nem tették lehetővé, amely a meccseken pár alkalommal kiütközött, azonban reméljük, hogy az következő szezonban ez másképp lesz. A támadást tekintve összeszedett társaság vagyunk, Káldy Lili kettős igazolása is sokat lendített a gólerősségünkön. Gyors szélső játékosokkal rendelkezünk, akiknek köszönhetően az indítások, lerohanások könnyen véghezvihetők. Fiatal gárdáról beszélünk, emellett az Egyetem gyakorlati elvárásainak köszönhetően a csapat fizikális állapota is megfelelő az NBII-es mezőny szintjének.

4. Mik a célok a jövőre nézve?

A legfőbb cél az NBII-es bajnokság megnyerése, majd ennek köszönhetően az NB1/B-be történő feljutás, hogy a Testnevelési Egyetem kézilabda csapata visszanyerje egykori csillogását és eredményességét.

Gratulálunk az idei évhez és sok sikert a jövőben!
Hajrá TF!

Vélemény, hozzászólás?