34321834_10156412229477065_4256092589226196992_o

Futsal Női: MEFOB szép az ezüst is

Futsal csapatainknak, már befejeződött a bajnokság, ám egy feladat egyetemi csapatról lévén szó, még hátra volt. A MEFOB. 

A férfi csapatunk, ugyan eljutott valahogy a Final4 kapujában, de ott már meg sem tudta mutatni, hogy érdemes-e a legjobbak közé jutáshoz. Az idő rövidsége miatt nem tudták megrendezni Debrecen elleni meccsünket, így a “civisvárosi” csapat jutott a legjobb négy egyetemi csapat közé.

No, de hagyjuk is a férfiakat, hisz női csapatunk az NBII-es bajnokság megnyerése után, ami egybe esett azzal a ténnyel is, hogy jövőre egyetlen fővárosi csapatként egyetemünk fogja képviseltetni magát. Tehát ez a szépreményű csapat, megmutatta, hogy nem csak a hazai második vonal küzdelmeit tudja komolyan venni, hanem a MEFOB-ot is. Bejutottak a négyesdöntőbe, sőt mi több az elődöntőben a Szombathelyi Egyetem ellen hosszabbításban megnyert mérkőzésen kiderült, hogy a döntőben is megmutathatják a lányok, hogy idén nagyon egyben vannak. 

A fináléban az ellenfél az a ELTE volt akikkel már sok parázs csatát játszottunk. Nem volt ez másképp most sem. 
A BEAC meccs-összefoglalója: 
“Hatalmas csatát hozott a női döntő, amibe a csütörtöki eredmények alapján az Elte-Beac Futsal csapata mellett a TFSE jutott be.

A találkozón nem sokat tapogatódzott a két csapat, egyből egymásnak is estek, ahogy egy döntőn azt szokás. A meccset egyértelműen a TFSE kezdte jobban, a kék-fehér csapat agresszívan letámadott, ami megzavarta az ELTEseket, és a csapatuk védekezése nem akart összeállni. Az első 10 percben a TE-nek hat hatalmas lehetősége is adódott, ami rendre kimaradt, mivel az ELTE hálóőre Móczik önkívületi állapotban védett, és nem lehetett a döntőn kifogni rajta. A félidő második felére kiegyenlítettebb lett a találkozó, azonban a hajrá ismét a tesiseké volt, de helyzeteik kimaradtak. A Horváth – lányok közül a Szalkai – Török – Folk hármast lehet kiemelni, akik hátukon cipelték a csapatot.

A második félidő eleje, ismét egy TE helyzettel kezdődött és egy Móczik bravúrral ért véget. De innentől kezdett az Futsal MEFOB Final Four – 2018házigazdája is magára találni, és egyre több nagy helyzet alakult ki Gelbék előtt. A második játékrész 6. percében Tagyi forintos labdáját Kiss Pati helyezte a bal alsóba, majd a 8. percben Nyéki egy labdaszerzés és egy szóló után Szöllős elé tálalt, aki a kapuba bombázott. A TE továbbra is nyomott, de bánatukra az összes helyzetük kihasználatlan maradt a hajráig, amikor 5-4 elleni játékra váltottak. A létszámelőnyben rejlő lehetőségeket nem sikerült kellően kiaknáznia a Testnevelési Egyetemnek, így a pontot az i-re az egész Final Fouron kiváló teljesítményt nyújtó Gelb Móni rakta fel, aki egy egész pályás labdaszerzés után ívelt az üresen tátongó kapuba.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem – ELTE történetében először ért révbe, és nyerte meg a futsal MEFOB-ot.

TFSE – ELTE 0-3
Kiss, Gelb, Szöllős”
(forrás: BEAC facebook)

34145557_10156412175987065_8128774732133695488_oÍgy csapatunk a második helyen végzett a Női Futsal MEFOB 2018-as kiírásában, ami igazán becsületre méltó és valljuk meg ha választani kellene, hogy melyik döntőt veszítse el esetlegesen csapatunk, vagy melyik meccsen ne jöjjön ki a lépés, akkor a válasz egyértelmű. Gratulálunk az ELTE-nek megérdemelten nyerték meg az egész MEFOB-ot. Ugyan akkor minden elismerés megilleti a csapatunkat az egész évben elvégzett munkáért és az elért eredményekért, semmi okunk nincs fanyalogni a döntővel kapcsolatban, szoros meccs volt, nüanszokon múlt, most ezek a nüanszok nem velünk voltak. Ám így is érte még elismerés csapatunkat, ugyanis a Final4 legértékesebb játékosának Folk Zsuzsannát választották, illetve az érdekesség kedvéért megemlíteném, hogy a legjobb kapus díját is TFSE játékos szerezte meg, ugyan most ELTE színekben, hisz a díjat Móczik Alexandra kapta.

A női végeredmény:

1. Elte-Beac Futsal
2. TFSE
3. NKE SE Futsal
4. ELTE Savaria Egyetemi Központ

A női különdíjasok:

Gólkirály: Gabriella Kota ( NKE SE Futsal)
Legjobb kapus: Móczik Alexandra ( Elte-Beac Futsal)
Legjobb játékos: Zsuzsanna Folk ( TFSE)

Gratulálunk még egyszer a szervezőknek, a csapatoknak, a játékosoknak és a kilátogató nézőknek is, igazán eseménydús két napot szereztek a futsal szerelmeseinek. 

Hajrá TF!

Vélemény, hozzászólás?