kuldottgyules_2018-71

Győrfi János Magyar Kézilabdázásáért Érdemérmet vett át

Győrfi János egyetemünk stratégiai főtanácsadója nem csak a Testnevelési Egyetem fejlődésében szerzett elévülhetetlen érdemeket, hanem hőn szeretett sportjában a kézilabda világában is letette névjegyét. A Magyar Kézilabda Szövetség az életműdíjon kívüli legnagyobb kézilabdás kitüntetéssel ismerte el Győrfi János munkásságát, amit a május 25-én az MKSZ évi rendes küldöttgyűlésén vett át. 

MKSZ Kézilabdáért Érdemérem átadásaJános mindig is a a kézilabda elkötelezett híve volt, játékosként a Debreceni Dózsában játszott a legmagasabb osztályban. Később edzőként vezette a junior válogatottat, NBI-es csapatok közül a Százhalombattai VSC és a Pestszentlőrinc Elektromos Kézilabda Klub vezetőedzője volt, de naphosszig lehetne sorolni klubjait és méltatni eredményeit. Az MKSZ munkáját 2000 óta segíti, először mint az Edzőbizottság tagja, majd később elnöke is lett, megannyi feladat után 2015-től a szövetség elnökségi tagja. Dolgozott az államtitkárságon Sport és Stratégiai osztályvezetőként, a Magyar Olimpiai Bizottságban is dolgozott, Magyar Sporttudományi Társaság elnökségi tagja, majd 2014-től alelnöke. Valamint a 2015-től a Magyar Testnevelési Egyetem Rektori Hivatalának, stratégiai főtanácsadója. 

KüldöttgyűlésMint a fent olvashatjátok, a sport illetve azon belül a kézilabdázás fejlődésének szentelve életét, megérdemelten vehette át Magyar Kézilabdázásért Emlékérem kitüntetést. Ezúton is szeretnénk gratulálni és további sikerekben gazdag munkát kívánni! 

 

Vélemény, hozzászólás?