IMG_4265-1

Futsal Férfi: Nyögvenyelős BRONZÉREM – szezonértékelő

Hétfőn lejátszotta férfi futsal csapatunk utolsó bajnoki mérkőzését a 2017/2018-as bajnoki évadban. A tét nem volt kisebb, mint a tabella 3. helyének a megszerzése.

Mint ismeretes, ebben az évben sok minden történt futsal csapatunkkal, új edző, megannyi távozó még-több érkező, aztán érkezőkből sokan távoztak, érkeztek télen újabb csapattagok. Tehát mindent lehet mondani csak azt nem, hogy nyugodt évünk(szezonunk) volt. Az alapszakaszban nem is állt össze Csopaki mester által megtervezett játék, döcögtünk, rangadókat buktunk sorra, szerencse nagyon messze volt tőlünk. Így végül a 4. helyen ugyan, de bejutottunk a rájátszásba. 

Rájátszás
Mivel már az alapszakaszunkat kiveséztük, így csak a rájátszással foglalkozunk részletesebben most. Ugyebár sorrendben ez a hat csapat jutott be a felsőházba BME, Szigetszentmiklós, Airnergy, TFSE, Pécs, UTE. Nekünk mondhatni, jól jött a sorsolás, mert papíron a két leggyengébb csapattal találkoztunk az első két fordulóban, ám hamar kiderült, hogy a rájátszásban nincs gyenge csapat. Pécsen az első meccsünkön rögtön sikerült két pontot is lent hagynunk, a pécsi csapat nagyon jól játszva és végig harcolva, megérdemelten tartott otthon 1 pontot. Mi meg az alapszakasz “döntetlenkirályaként” (hat döntetlent játszottunk) ismét nem tudtunk eldönteni egy ki-ki meccset. Viszont nem ragadtunk teljesen be, mivel a következő meccsen az UTE csapatát viszonylag magabiztosan sikerült vernünk és akkor elérkeztünk a három rangadóhoz. Otthon fogadtuk a Miklóst és kétszer is vezettünk a találkozón, két perccel a vége előtt mégis a vendégek nyerték meg a meccset. Abban a meccsben több sokkal több volt. De már látszott, hogy kezd összeállni a csapat, védekezésünk, hellyel-közzel már rendben volt, csak a fránya helyzetkihasználás. Utána jött a mumus BME idegen környezetben, vezettünk, a védekezés megint rendben volt, ám hihetetlen sok egyéni hibának köszönhetően két góllal kikaptunk. Aztán valami megfordult. Jött az Airnergy és megérkezett Horváth Szabolcs 3-2 ide. Kifejezetten feszesen, keményen védekeztünk és megérdemelten meg is nyertük a meccset, egy jó képességű csapat ellen. Pécs ellen ugyan szoros lett a vége, de magabiztosan nyertünk, majd meggyőző játékkal vertük az UTE-t. Bár az utolsó három rangadónak már úgy mentünk neki, hogy a bajnoki címre már vajnyi kevés esélyünk van. Lehet, hogy ez is közrejátszott, nem volt teher, lehet hogy ekkora állt össze igazán a csapat, vagy lehet hogy csak szerencsénk volt. Bárhogy is, de sikerült a Miklóst ott megverni, szerencsésen, de az mindegy. Utána egy bajnokavatást csúnyán tönkretettünk és fennállásunk során első ízben ünnepelhettünk bajnoki mérkőzésen a BME ellen 6-1. Aztán az utolsó meccs.

Bronzérem
Elfogytunk egy kicsit az utolsó meccsre sérülések, eltiltások, miegymás és az Airnergy egy kőkemény és kellemetlen ellenfél. A védekezésünk már az elejétől jól működött, de az a fránya támadójáték nem akart összeállni, kontráink nem ültek, mert a fiatal és egyben rutinos játékosokból álló ellenfél gyorsan zárt. Aztán egy nagy hiba, egy labdavesztés és már vezettek is a hazaiak. Tudtuk innen nehéz lesz, mert ők kivárásra fognak játszani. Ezt is tették. Első játékrész 1-0.
Második félidőben elkezdtünk letámadni, ám fásultak voltak a lábak nem jöttek össze az utolsó passzok, vagy a befejezés nem volt pontos. Aztán jött az “ötanégy”, egy kipattanó egy Faragó Bálint gól. 1-1. Majd jött egy keresztbe lőtt labda és játékosunk megszerezte a második gólját is, igaz a lába nem is arra állt amerre a labda ment, de beesett a kapuba, majd a hátralévő időben már ellenfelünk nem tudott gólt szerezni. Ennek a győzelemnek köszönhetően megszereztük a 3. helyet a tabellán.

Férfi Futsal NB II. Nyugati csoport Felső-ház 10. forduló
Airnergy FC – TFSE-Futsal Szertársport.hu  1-2 (1-0)
Budapest, Gyulai István Általános Iskola, 120 néző, V: Szelezsán, Boda, Baráth.

Airnergy FC: Bohony – Nagy, Szabó, Gabura, Takács – Dévényi D., Dombai, Dévényi M., Seregy, Kövesdi, Tugyi, Berkes. Vezetőedző: Gabura Gyula
TFSE: Lieszkovszky – Horváth, Simon, Balazsin Faragó – Takács, Mányi, Héger, Kavalecz, Demeter, Gulyás. Vezetőedző: Csopaki István

Gólszerzők: Dévényi D., illetve Faragó (2).

Rájátszás megnyerve
Vicces a sztoriban, hogy csapatunk a rájátszásban szerzett pontok alapján megnyerte a bajnokság ezen szakaszát, milyen kár, hogy vannak azok a hozott pontok. Tíz meccs 7 győzelem 1 döntetlen 2 vereség. Van egy adat ami szintén azt jelzi, hogy a csapat összeállt és már azt játszotta amit mestere megálmodott, hiszen ezen a 10 meccsen 21 gólt kaptunk, ami a legkevesebb. Hazai pályán 4 győzelem mellett egy vereség 19 rúgott és 9 kapott gól. Míg vendégségben 3 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség 17 rúgott 12 kapott gól. Játékosaink közül Horváth Szabolcs vette betöbbszöröz ellenfeleink kapuját szám szerint 7 alkalommal, utána Faragó Bálint jön 6 szerzett góllal, a képzeletbeli dobogón holtversenyben Bihari Dávid és Héger Attila 5-5 góllal.

Mindent egybevéve gratulálni kell a csapatnak a rájátszásban nyújtott teljesítményhez, láthatóan a srácok már egymásért és a csapatért is tudtak küzdeni és végre ez a küzdés nem volt görcsös. A szezon persze összességében hagyott kívánni valót maga mögött, hisz csak 3 pont volt a különbség az első BME és köztük, tehát egy-egy meccsnek is döntő jelentősége volt. Ami pozitív, hogy ez a különbség nem számot tevő és a jövőre nézve bizakodásra ad okot. 

Ezúton is szeretnénk gratulálni a BME csapatának, hisz abszolút megérdemelten nyerték meg a bajnokságot és sok sikert szeretnénk kívánni nekik a Csömör elleni párharcon!

Jövőre ugyan itt! Hajrá TF!
#tfse #futsal 
FB

Vélemény, hozzászólás?