IMG_4265

Futsal Férfi: Bajnokverés

Hétfőn csapatunk utoljára lépett parkettre hazai pályán ebben a bajnokságban az ellenfél a bajnokság éllovasa a BME csapata volt, ugyan még van egy fordulónk hátra, de az Airnergy csapata ellen idegenben játszunk.

Realitás
Még ne értékeljük a bajnokságot, de azt mindenki tudja, hogy nem úgy tervezte egyesületünk ezt az évet, hogy csak matematikai esélyünk van a bajnokság végére a feljutásra. A keret nagyon kicserélődött az elmúlt idényben, sok új arc érkezett és sokan távoztak. Tehát az utolsó hazai bajnoki a 2017/2018-as bajnoki kiírásban. Az ellenfél az a BME aki vezeti a bajnokságot, meccs előtt tudni lehetett Csernaiéknak csak egy győzelem kell a hátralévő két meccsből, ugye vagy ellenünk kellett volna ezt megszerezni vagy a Pécs ellen hazai környezetben. Valljuk meg sok realitása nincs annak, hogy az eddig a felsőházi rájátszásban nyeretlen pécsi csapat akár csak megszorongassa a BME-t hazai pályán. 
Nekünk a csillagok együttállása sem elég, ha bajnokok akarunk lenni. A legjobb a sztoriban az, hogy még van esélyünk arra, hogy megnyerjük a rájátszást, ám az nem egyenlő azzal, hogy megnyerjük a bajnokságot, hisz az alapszakaszból hozott pontok miatt igencsak le voltunk maradva az élen lévő csapattól.

Fogadás
Vicces, nem mondom melyik sportfogadással foglalkozó oldalra került fel a hétfői meccs, ám kicsit elnézhették az oddsokat, hisz a vendég csapatra amely a fent leírt paraméterekkel dolgozott, 8 azaz nyolcszoros pénzt fizettek volna…A meccs előtt ez már kettő közelében volt, minden bizonnyal realizálták a helyzetet. De köszönjük a bizalmat éltünk vele. 

Meccs
Meccsen, ugyanúgy mint ezelőtt a Miklós ellen jól kezdtünk egy szép támadást fejezett be Kocsi Henrik góllal az 5. percben. Mire a vendégek felfogták volna, hogy nem náluk az előny Faragó Bálint egy 10 méteres bombával végzett kártevő irtást a hosszú felsőből, kettő ide. Aztán megint a kisebbik Kocsi egy szép szóló után talált a kapuba, már három. Félidő.
Második félidőnek Héger Attila adta meg az alaphangot, hisz már a második minutumban megszerezte a csapatunk 4. gólját. Ezek után sem állt meg gárdánk és nem, hogy bajnokavatás nem lett, de a végén még egy nagyon komoly verést is kapott a listavezető. Horváth Szabolcs megrúgta az ötödiket, majd Kocsi Henrik önmaga 3. csapata 6. góljával lezárta volna a mérkőzést, azonban a 40. percben a BME tudott kozmetikázni. 6-1. Szép volt fiúk!

Férfi Futsal NB II. Nyugati csoport Felső-ház 9. forduló
TFSE Futsal-Szertársport.hu – BME-BT FC 6-1 (3-0)
Budapest, BMTE Sportcsarnok 100 néző, V: Wittner, Apkó, Török.

TFSE: Lieszkovszky – Horváth, Héger, Faragó, Simon – Takács, Kocsi, Kavalecz, Balazsin, Korozmán, Bihari. Vezetőedző: Csopaki István
BME: Unger – Csernai, Kulik, Dudás, Veres – Szigeti, Lukács Palásthy, Sikur. Vezetőedző: Szabó Zoltán.
Gólszerzők: Kocsi (3), Faragó, Héger, Horváth ill., Veres

Öt meccse
Ennyi meccse nem találtunk legyőzőre a bajnokság rájátszási szakaszában. Airnergy, UTE, Pécs, Szigetszentmiklós, BME. Szép lenne, ha ezt a formát még tartanánk az utolsó meccsen is.

Alapszakasz döntött
Hihetetlen, de jelenleg vezetjük azt a listát mely csak a rájátszásban szerzett pontokat mutatja. Így egyértelműen kijelenthető, hogy mégis az alapszakaszban dőlt el a bajnokság sorsa, pedig erre kevesen számítottak. Milyen jelentősége van a hozott pontoknak.

Új lehetséges szponzor
Közben már a jövőnk is alakulgat a háttérben, ugyanis bemutatkozott lehetséges szponzorunk is a meccs előtt, illetve végig látni lehet a meccs alatt is. A hivatalos bejelentés és a döntés azonban még várat magára. 

IMG_4197

Utolsó meccsünkre jövőhéten hétfőn kerül sor, itt lehetőségünk lesz bebiztosítani a harmadik helyünket, a többi eshetőségről nem érdemes egyenlőre beszélni. Airnergy FC – TFSE 2018.05.21., 19:30, Gyulai István Általános Iskola. 

Hajrá TF!

 

Vélemény, hozzászólás?