TF_Szeged_nok_2

Kosárlabda MEFOB döntő: Közgáz-TF döntő a lányoknál, a fiúknál bármi megtörténhet

A lányaink második napon is nyertek, méghozzá megint magabiztosan a Szegedi Egyetem ellen. Így mivel a másik fővárosi döntős Közgáz is behúzta eddig mindkét meccsét, így egymás ellen játsszák ma a mindent eldöntő meccset 16 órától. Fiaink egy végig szoros és nagyon kemény meccset játszottunk a BME-MAFC csapatával, aminek a végén egy dudaszós kosár döntött sajnos nem a mi javunkra. Ennek köszönhetően minden csapat 1-1 győzelemmel és vereséggel áll, így az utolsó nap még mindegyik csapatnak megvan az esélye a végső győzelemre. Férfi csapatunk 18 órától játszik. 

Szegedi RSC – TFSE   47-70    (13-24, 19-11, 6-16, 9-19)
Budapest, Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, döntő  V.: Bagi, Kruk, Nagy-Pál

Szeged: BOROS 8, Kálló 4, Burján 4, Vári 10/3, RADÓCZ 16. Cs.: Karlócai Zs.3, Fodor F., Kurityák 2. Edző: Földi Alexandra. 

TFSE: MIHÁCZI 7/3, Herman 2, KARLÓCAI J. 13/3, VARGA B. 19, NÉMETH A. 19. Cs.: Kováts G. 5/3, Agic 3/3, Szeli 2, Czivinger, Fábián. Edző: Magyar Bianka.

Karlócai Julianna triplájára Radócz Fanni révén még feleltek a szegediek, ám ezt követően a címvédő ügyes, szellemes játékkal egy 8-0-s rohammal ellépett, Földi Alexandra, a szegediek szakvezetője nem egészen 3 perc elteltével kénytelen volt időt kérni. Rendezte is csapata sorait, a triplát és labdát szerző Vári Zita vezérletével közelített a Szeged, s ekkor Magyar Bianka, a TF edzője kért időt. Ez is hatékony volt, Karlócai J. és a triplát dobó Miháczi Diána jóvoltából egy 9-0-lal 10 pont fölé növelte előnyét a címvédő.

A második etapot kapkodva kezdte a TF, Radócz villanásaival maradt versenyben a Szeged. A fővárosiakat Varga Barbara szerencsés kosara lendítette át a kisebb holtponton. Állandósult a 10 pont körüli TF-vezetés. A szakasz közepén a szegedi zóna megzavarta a címvédőt, Vári vezérletével egy 8-1-gyel 4 pontra feljött a Szeged. A félidő hajrájában Kováts Gabriella egy látványos duplája formájában szerzett hosszú idő után mezőnykosarat a TF. A magára találó Szeged azonban Burján Bianka a félidő végét jelző dudaszó pillanatában dobott bravúros-szerencsés kosarával 3 pontra feljött szünetre.

A másodk félidő elején egymás hibáiból éltek a felek, az első 4 percben Németh Alma dobott egy duplát és 2 büntetőt. 4 és fél perc elteltével Boros Eszter betöréséből szerezte szünet utáni első pontjait a Szeged. A jól játszó Radócz veszítette el egy pillanatra az önkontrollt, s könyökölt vissza Némethnek sportszerűtlen hibáért. A címvédőt ekkor a vállaira vevő Németh, valamint Varga találataival 10 pont fölé nőtt a címvédő előnye a támadásban “megálló” csongrádi lányok ellen. A szakasz hajrájában Radócz ugyan betalált, de erre Kováts révén triplával felelt a TF, amely 13 pontos előnnyel várhatta a záró 10 percet.

Ebben Német és Varga jóvoltából tartotta 10 és 15 pont közötti előnyét a TFSE, a szegedieknél Radócz magára maradt a pontszerzésben.  A hajrára a szegediek belefáradtak ellenfelük üldözésébe, így végül sima fővárosi siker született.

Földi AlexandraNagyon rossz kezdés után a második negyedben igazi csapatjátékot játszva, azt nyolc ponttal megnyerve szorossá tettük a meccset. A második félidőre elfáradtunk, sem a támadójátékunk, sem pedig védekezésben a lepattanóknál a kizárás nem működött, kedden megpróbálunk javítani.

Magyar Bianka:  Nehezen lendültünk játékba, de a lányoknak helyén volt az eszük és a szívük, így remek második félidő produkálva nyertünk. Még egy meccsünk van hátra, szeretnénk győzelemmel zárni a tornát.

BME – MAFC  TFSE  74-72      (21-20, 24-11, 14-28, 15-13)
Budapest, Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfiak, 60 néző. V.: Tőzsér, Goda, Major.

BME-MAFC: Fehér, DOBOS 13/9, SZÁLAS 10, MIHALICS 22/6, KISS L. 18. Cs.: Tóth L. 4, Lukács 3, Tálos 3/3. Edző: Bagi Melinda, Tiba Klára. 

TFSE: SINKOVITS 13/6, Petrucsik 3, Horváth K 7/3., PINTÉR 17, BOINITZER 13. Cs.: HORVÁTH B. 15/15, Jókai, Fülöp, Haris 3/3, Novák B. Edző: Juhász Tamás.

A két fővárosi csapat a nyugati csoportban 1-1-re végzett egymás ellen. Semleges pályán a palánk alatt ügyesen megjátszott Kiss Lajos közeli, valamint Dobos Viktor távoli találataival a “műszaki alakulat” kezdett jobban, bő 3 perc eltltével 12-4-re vezetett. Juhász Tamás időkéréssel próbálta rendezni a TF sorait – sikerrel. Sinkovits Dániel és Horváth Barnabás egy-egyhármasára építve egy 11-3-mal a szakasz közepén ledolgozta hátrányát nyugat bajnoka. Dobos újabb hármast vágott, de jött Sinkovits 2+1-es akciója. A negyed végül Kiss közeli találatával, s 1 pontos BME-vezetéssel zárult.

A második Horváth B. hármasával indult, amelyre Kiss felelt. Ezt követően óriási, de eléggé “fejetlen” rohanás vette kezdetét mindkét fél részéről. Fej-fej mellett haladtak a felek, majd a szakasz közepén Mihalics Gábor villanásai révén 9-0-lal megugrott a BME. A TF hosszabb kosárcsendjét Pintér Dávid törte meg, de Kiss 2+1-es játékával 10 pontosra nőtt a BME előnye. Lukács Dániel parádés egyéni akciója, majd Mihalics  triplája után tovább “nyílt az olló”, miközben a TF siettette a támadások befejezését – többnyire pontatlanul. Egyedül Pintérnek ment ekkor a játék nyugat bajnokától, szünetben 14 ponttal vezetett a BME-MAFC.

Boinitzer Dávid ziccerére Mihalics felelt a második félidő elején. Védekezésben próbálta fokozni a nyomást a TF, ám támadásainak nem volt ritmusuk, így érdemben nem tudott közelebb kerülni riválisához. A szakasz közepén Horváth Kristóf triplájával 10 pontosra csökkent a BME előnye, időt kért Bagi Melinda. Fokozta az izgalmakat Sinkovits hármasa. A túloldalon ismét Mihalics lépett elő, duplát majd triplát dobott. A szakasz hajrájában kezdett érvényre jutni a TF hosszabb kispadja, a végén Horváth B. két triplájára építve egy 9-0-lal ledolgozta hátrányát a nyugati bajnok.

A záró szakasz úgy úgy kezdődött, ahogy az előző befejeződött: Horváth B. hármasával. Erre Szálas Gábor révén duplával felelt a BME, amely Mihalics találatával újra vezetett. Kevés volt a kosár, elkeseredett a küzdelem.  Váltott vezetéssel haladtak a felek, a TF-nél Haris Róbert szerzett fontos triplát, a “műszakisoknál” Kiss lépett elő. A nem sokkal korábban pályára lépő Tálos András friss kézzel emelt be egy hármast, visszaszerezve a vezetést a BME-nek. A feszült végjátékban egymás hibáiból éltek a felek. A végén  a saját lepattanóját visszaszerző Szálas a dudaszó pillanatában megszerezte a győztes kosarat a BME-nek.

Tiba Klára: A remek első félidő követően a harmadik negyedben nem tudtunk mit kezdeni a TF hihetetlen agresszív védekezésével. A záró szakaszban volt erőnk újítani, és csapatunk hatalmas szívét jól mutatja, hogy a győztes kosarat az a játékosunk szerezte, akinek addig egyáltalán nem ment a dobás.

Juhász TamásGratulálok a BME csapatának. Az első félidőt sok apró hiba miatt nagyon elrontottuk. A harmadik negyedben sikerült kijavítani, de a végére elfáradtunk.

(Forrás: mozduljra.hu)

TF_MAFC_ffi_2

 

Vélemény, hozzászólás?