IMG_2099-1

Kosárlabda Férfi: Gyere Final4!

Férfi csapatunk tegnap lejátszotta az Egyetemi Kosárlabda Bajnokság negyeddöntőjének visszavágóját, a tét nem volt kisebb, mint bejutni az egyetemi kosárlabdázás legnagyobb eseményére a Final4-ba.

Na, de kezdjük a történetünket egy kis múltidézéssel, tavaly is sikerült fiainknak bejutni a négyes döntőbe, amit Miskolcon rendeztek, ám ott nem nekünk kedveztek az eredmények. Részletek itt.

IMG_2010-1A bajnokság alapszakaszának nyugati csoportját sikerült megnyernünk, ami azt jelentette, hogy a keleti csoport 4. helyezettjével, azaz a Közgáz SC és DSK csapatával mérkőzünk meg a legjobb négy közé jutásért. Első meccsen idegenben kellett megvívnunk, ami egy rettentő szoros csatának bizonyult és “csak” egyetlen ponttal sikerült megnyernünk azt a meccset, hogy aztán elérkezzünk tegnap estéhez. 
Ellenfelünk erőszakos játéka nem nagyon feküdt nekünk, ennek köszönhetően az első két negyedet el is veszítettünk, bár így is csak két pont hátránnyal mehettünk a nagyszünetre. Itt jött a fordulópont, hiszen együttesünk olyan elsöprő játékkal tudott előrukkolni a harmadik negyedben, amire nem igen érkezett válasz 7 ponttal termeltek játékosaink többet ebben a játékrészben, mint az ellenfelünk. Ugyan az utolsó negyedben is jól játszottunk, az eredményen már nem nagyon változtattunk, így egy ponttal megnyerve azt, sikerült hazai környezetben kiharcolni a Final4-ba jutást. 

Fiú egyetemi Rájátszás – 2017/2018
TFSE – Közgáz SC és DSK 87-81
(21-22, 19-20, 26-19, 21-20)
Budapest, TF “E” terem

TFSE: Boinitzer 9, Horváth 16, Petrucsik 13, Pintér 16, Sinkovits 1, Horváth 10, Jókai 10, Haris 6, Fülöp 4, Novák 2, Világi , Bognár. 
Közgáz: Jakab 15, Vágvölgyi 10, Nagy 18, Vörös 14, Bea 3, Pálházi 12, Szatmári, Tóth 5, Debreceni 2, Balta 2, Horváth , Losonci.

Gratulálunk srácok nagyon várjuk a négyes döntőt!
Lányaink is versenyben vannak még, mi több címvédőként szálltak harcba idén és ennek megfelelően az első negyeddöntő meccsükön simán nagy különbséggel verték az ELTE-BEAC csapatát. A visszavágót jövőhét szerdán 18:45-kor játsszák hazai környezetben.

Hajrá TF!

Vélemény, hozzászólás?