30713891_10215924937180031_1258236701159981056_n

Röplabda Női: A kitűzött cél teljesítve

Hétvégén kiderült amire már nagyon vártunk, női röplabda csapatunk jövőre is az NBI-ben folytathatja.

A szombati győzelemmel teljesítették a lányok az elvárt bent maradást. A Palota elleni párharc során voltak azonban hullámvölgyek, ami az első 30706928_10214561706850362_8201083800801771520_nmérkőzés elvesztésében mutatkozott meg leginkább. Hiába tudtuk, mit és hogyan, nem sikerült a mérkőzést győzelemhez vinni. A második összecsapásra viszont nem lehetett panasz. A kellő koncentráció, az elszántság, a csapat munka és a hangulat olyan játékot mutatott csapatunkról, ami tükrözte az elmúlt év befektetett munkáját. Magabiztos kiegyenlítettünk a bent maradásért szükséges 2 győzelemért. A lendületet egész héten fenntartva készültünk a szombati utolsó mindent elődöntő mérkőzésre.
Sajnos az idei évben sokszor előfordult, hogy az első szettben nem pörögtünk fel kellően a játékra, inkább kapkodtunk és figyelmetlenek voltunk. Így történt ez most is, a Palota behúzta az első játszmát. A második szett elején a hangulatot fokozták a cheerleaderes lányaink is, akik fellépésükkel biztatták a röplabdásainkat. Eközben sikerült mindenkinek megnyugodni és a hozott technikai elemek betartásával meneteltünk az egyenlítő szettért. A másik 2 szettben is tartottuk a tempót, amit a Palota már nem tudott követni. A szezont ezzel a győzelemmel sikeresen zártuk.

Női NB I, az 5. helyért, 3. mérkőzés:
TFSE – PALOTA 3:1 (–19, 20, 14, 17)
Budapest, Győri út, 50 néző. V: Szarka, Halász E.

TFSE: Kolada, Poór, Villám Cs., Imreh, Zolnai, Amaro. Csere: Horváth, Canelle (liberók), Zgyerka-Édes, Dobó. Vezetőedző: Molnár István.

PALOTA: Hadnagy B., Király, Várhegyi, Durst, Mester, Misinszki. Csere: Gazsi (liberó), Vígh, Pilissy, Bodnár, Lászlop. Vezetőedző: Glózik János.

Molnár István: – Az első játszmában jobban izgult a csapat a kelleténél, a pocsék nyitásfogadásunk megbosszulta magát. A második szettől szerencsére sikerült rendezni a sorainkat, feljavultak a nyitásaink és a védekezésünk is jobb lett. A hatékonyabb támadásainkat rendszeresíteni tudtunk, elégedett vagyok a lányokkal mentálisan és fizikálisan is.

Glózik János: – A megnyert első szett után sajnos az edzéshiányunk kijött a mérkőzésen, játékosaimmal munkahelyi és iskolai elfoglaltságuk miatt nem tudtunk sokat edzeni a héten. Ez nagyban befolyásolta a mérkőzést, hiszen hullámzó teljesítményt mutattunk be nyitásban és nyitásfogadásban is. A második szettől kezdve nem tudtunk mit kezdeni a TFSE fizikális fölényével. Gratulálok az ellenfélnek.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharcot a TFSE nyerte 2–1-re.

Gratulálunk lányok! Jövőre ugyanitt!
Hajrá TF!
#hajrátf #tfse #volleyball

 

Vélemény, hozzászólás?