06

Vízilabda: Négyes döntő nélkülünk

Nem jött össze a négyes döntő férfi pólósainknak

05Április 7-én, szombaton a Tüske Uszodában rendezték a negyeddöntőket a férfi Egyetemi Vízilabda Bajnokságban. A Testnevelési Egyetem legénysége a BME csapatával nézett farkasszemet, a tét a négyes döntőbe kerülés volt.
A fiúk még mindig csak második alkalommal játszottak együtt tétmeccsen, mégis nagyobb összeszokottság látszott rajtuk, a meccs előtti bemelegítésnél is igazi csapat képét mutatták.

A mérkőzés nem az elképzeléseink szerint alakult, a BME régóta együtt lévő, OB1/B-s játékosokkal teletűzdelt kerete az elejétől kezdve érvényesítette a papírformát. Játékosainkon látszott a fáradtság, a késő délutáni kezdésre többen is úgy érkeztek, hogy aznap délelőtt még bajnoki mérkőzést játszottak vidéken. Az ellenfél távoli, két gólt érő lövései ültek, mi viszont többször nem találtunk kaput, vagy szétforgácsoltuk a lécet, így már a félidőre nagyobb különbség alakult ki a két csapat között, sajnálatos módon a Műszaki Egyetem javára.

01A nagyszünetben sikerült rendezni a sorokat, elkezdtek bejönni a megoldásaink, némileg az eredményen is sikerült kozmetikáznunk, ez a küzdés végül a tisztes helytálláshoz volt elegendő. A vége 13-6 lett a BME javára, így ők jutottak a Final4-ba, számunkra véget értek az idei MEFOB küzdelmei.

Lukács Dénes, vezetőedző: „Az egyetemi vízilabda bajnokság számunkra véget ért idén. Szeptemberben alapítottuk meg a TFSE Vízilabda Szakosztályát, az első szezonban célunk a TF vízilabda iránt érdeklődő hallgatóinak összegyűjtése és megismerése volt. Úgy gondolom, első alkalommal nem lehetünk elégedetlenek, jó társaság gyűlt össze több ügyes játékossal, bizakodó vagyok a jövőt illetően. Mindössze néhány alkalommal tudtunk közösen edzeni, ehhez képest helytálltunk más egyetemek évek óta együtt játszó csapatai ellen. A következő szezonban reméljük sikerül heti rendszerességgel edzést szerveznünk, 02valamint tervezzük csapat indítását az OBII-ben is, de ez még a jövő zenéje. Köszönöm a fiúk hozzáállását!”

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a Yordo Kft.-nek a felszerelések biztosításáért, nagyban hozzájárultak, hogy a csapat az első pillanattól kezdve egységesen tudott megjelenni a mérkőzéseken.

Jövőre is hajrá TF!

Vélemény, hozzászólás?