második csapat ezüst

Futsal NBIII: Fradit verve csillog az ezüst

Nem csak egy férfi futsal csapatunk van, ezt a második csapatunk játékosai is bizonyították, hisz a bajnokságban végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva biztosíthatták be hétfőn a győzelmet. Ellenfél a Fradi II. csapata volt.

Főleg a tavalyi Kelen játékosaira épülő második csapatunk nagyon magabiztosan szerepelt mindvégig a Budapesti Regionális Futsal Bajnokságban. Ugyan a szabályok nem teszik lehetővé, hogy a rájátszásban folytassák a bajnokságot. – Furcsa döntés, hisz az ugye egyértelmű, hogy két csapatunk egy osztályban nem lehet, tehát mivel NBII-es gárdánk jövőre is megőrizte tagságát, így természetesen NBIII-ban marad a második csapat. Ám, itt jön a furcsaság, míg NBII-ben a második vagy tartalék csapatok a rájátszásban is folytathatták a szereplést, addig NBIII-ban ez nem megengedett, tehát csapatunknak, így április második hétfőén véget ért a szezon. – Ettől függetlenül, Akay Bencéék nem adták fel és ezt jól mutatja az is, hogy az utolsó fordulónak nem kisebb tétje volt, mint a második hely megszerzése.

Három csapat
Városgazda UA, TFSE II., FTC II. ez a három csapat számított a bajnokság elején is a legesélyesebbnek. Ebből az első viszonylag korán bebiztosította, hogy ők a bajnokságot meg akarják és fogják is nyerni, azonban második csapatunk is szépen hozta a pontokat, 12 győzelem, 3 döntetlen és 2 vereség a mérlegünk. 

FTC ellen a második helyért
Ugyan még van egy elmaradt meccsünk hátra, de már most bebiztosíthattuk a második helyet, az ellenfél a harmadik helyen álló, meccs előtt 2 pont lemaradásban lévő Fradi tartalék volt, akik főleg a fiatal tehetséges játékosaikat versenyeztetik itt. A meccs elején egyből egymásnak estek a csapatok és igazán nagy iramú meccset láthattak a kilátogatók. Sok helyzetet alakítottunk ki, ám nagy részét ki is hagytuk, ezzel együtt is sikerült 2-1-es vezetéssel a szünetre mennünk. Na és innentől jött a henger a második játékrészben ugyanis 9! alkalommal sikerült megzörgetnünk ellenfelünk hálóját, ugyan közben kaptunk 4 gólt, de esélyt sem adtunk ellenfelünknek. A vége 11-5.

BUDAPESTI REGIONÁLIS FELNŐTT FUTSAL 18. forduló
TFSE II. – FTC FUTSAL II. 11-5 (2-1)
Budapest, Fonyódi Antal Sportcsarnok, V: Fóris, Gyana, Nyekita.

TFSE II: Akay – Soóky, Soltész, Csernay, Könczey – Gendur, Halász, Labundy. Vezetőedző: Soóky Norbert.
FTC FUTSAL II: Kántor – Kaczor, Fritz, H. Zováthi, Fehér R. – Juhász, Fehér D., Csóh, Bertalan, Hegyi. Vezetőedző: Nagy Attila Zoltán
Gólszerzők: Soltész (4), Soóky (2), Csernay, Könczey, Gendur, Halász, Labundy, illetve Csóh (2), Fritz, Juhász, Fehér.

IMG_0389Akay Bencével második csapatunk kapusával és technikai vezetőjével beszélgettünk:

“Először is kezdjük az elején, mint azt már mindenki jól tudja futsal szakosztályunk együttműködést kötött szűk egy éve a Kelen SC-vel, ennek az együttműködésnek a hozománya lett az, hogy elindítottunk egy közös csapatot az NB III-as bajnokságban! Mivel az elején nem ismertem, csak ellenfélként, a Kelen-es játékosokat ezért csak annyi fogalmazódott meg bennem, hogy jó lenne dobogón végezni! Aztán pár meccs után látszott, hogy a bajnokság talán legerősebb kerete a miénk!”

– Zökkenőmentes volt a két csapat egyesítése?

“Úgy gondolom, hogy igen! Ismertük már azért egymást a korábbi Kelen-TF mérkőzésekről, így bemutatkozni nem kellett egymásnak!A csapat magját az eddigi évekből ismert Kelenes különítmény adta amihez csatlakoztunk hárman-négyen a TF részéről!”

– Az első helyezett Városgazda UA csak titeket nem tudott megverni, egy győzelem és egy döntetlen a mérleg ellenük, kijelenthető, hogy a legerősebb csapat voltatok a bajnokságban? Amennyiben igen, mi hiányzott az első hely megszerzéséhez?

“Sajnos a verseny kiírás sajátossága miatt úgy vágtunk neki a bajnokságnak, hogy tudtuk a régiós bajnokok rájátszásába nem vehetünk részt, így voltak olyan mérkőzések amikre nem teljes kerettel, vagy kellő odafigyeléssel mentünk el! Én ezt látom a legsúlyosabb dolognak ami hiányzott az aranyhoz! Bátran ki merem állítani, akár a visszajelzések alapján is hogy a legerősebb csapata voltunk ennek a sorozatnak!”

Ezzel biztossá vált, hogy csapatunk a hátralévő meccsétől függetlenül 2. helyen végzett a bajnokságban. Gratulálunk a srácoknak, mert akár melyik bajnokságban nehéz megszerezni az ezüstérmet és attól függetlenül, hogy a feljutás nem lehetett cél nekik példás hozzáállást tanúsítottak az egész bajnokság során!

Hajrá TF!

Vélemény, hozzászólás?