IMG_1766

Röplabda női: Jöhet a harmadik meccs

Női röplabda csapatunk, mint ismert a Palota RSC csapata szerezheti meg a bajnokság 5. helyét. Azonban érték meglepetések csapatunkat a két győzelemig tartó párharc első meccsén.

A Budaörs ellen 2:1re elvesztett párosítás után, pénteken szállt először újra harcba csapatunk. A palotai lányok ellen viszonylag jók voltak a meccset megelőzően az esélyeink, ám ezt az első meccsen nem sikerült a pályán is megmutatnunk. A sokkal koncentráltabb vendég csapat, így nagy csatában 3:2 arányban diadalmaskodni tudott és így nagyon közel került a párharc megnyeréséhez.

Női NB I, az 5. helyért, 1. mérkőzés:

TFSE – Palota RSC 2:3 (23, -23, 14, -18, -10)

Budapest, Alkotás u., 100 néző. V.: Adler, Mezőffy.

TFSE: Kolada 7, Poór 12, Villám Cs. 10, Zolnai 11, Imreh 7, Halli 22. Csere: Horváth R., Canelle (liberók), Dobó, Körmendi, Németh J., Zgyerka-Édes 6. Vezetőedző: Molnár István.

Palota: Hadnagy 1, Vígh 5, Várhegyi 19, Durst H. 14, Mester 15, Király 2. Csere: Gazsi (liberó), Bánlaki 9, Pilissy, Misinszki, Bodnár. Vezetőedző:Glózik János.

Második meccsen, így már nem maradt más választása csapatunknak, mint idegenben szerezni meg a győzelmet. Láss csodát, lányaink tényleg nagyon össze szedték magukat, hogy bebizonyítsák pénteki mérkőzés csak egy félresikerült eredmény volt. Palotán vasárnap délután meggyőző játékkal és magabiztossággal, simán 3:0 arányban felül multák a hazai csapatot és ezzel kiegyenlítették a párharcot. 

Női NB I, az 5. helyért, 2. mérkőzés:

Palota – TFSE 0:3 (–18, –23, –19)

Budapest, Sződliget utca, 50 néző. V: Nagy L., Farkas L.

Palota: Bánlaki 4, Várhegyi 1, Durst H. 9, Mester 8, Misinszki 3, Hadnagy B. Csere: Hadnagy R., Gazsi (liberó), Bodnár, Pilissy, Király D. 2, Vígh. Vezetőedző:Glózik János.

TFSE: Kolada 2, Poór 5, Villám Cs. 11, Zolnai 1, Imreh 12, Amaro 8. Csere: Canelle, Horváth R. (liberók), Zgyerka-Édes 7, Villányi, Németh N. 2. Vezetőedző: Molnár István.

A Palota elleni párharc eddigi és hátralévő meccseiről beszélgettünk csapatunk erősségével Poór Alexandrával

“A pénteki mérkőzés kimenetele mindenkit meglepett, de szerintem főleg minket játékosokat. Tudtuk, hogy győzni kell és a 3:0-át is szerettük volna hozni, de már az első szett közepén jött egy hullámvölgy vagyis a koncentráció hiánya. A fogadások pontatlansága meglátszott, így a szett vége izgalmasra sikerült, végül hoztuk 25:23-ra. A második szettre tudtuk, hogy ennél több kell, de ne legyen rajtunk úrrá a görcsös győzni akarás. Sajnos ebben a szettben minden technikai elemből kijöttek a hibák. A fogadás mellett a nyitásaink, támadásaink és a blokkok hatékonysága gyenge volt, amit a Palota csapata ki is használt. A 3. szettre fordulva hoztuk azt a szintet, amivel igen is jobbak vagyunk az ellenfélnél. A 4. játszmával szerettük volna lezárni a mérkőzést, de a lendület hamar megtört. A Palota nincs mit veszíteni alapon játszott. 5. szett kellett a párharc első győzelméért. Próbáltunk higgadtak maradni, de mindenkinek megfordult a fejében, hogy kikaphatunk. A Palota 3-4 pontos előnyét nem tudtuk behozni, így hamar elérték a 15 pontos győzelmet érő szettet.
A vasárnapi mérkőzésre tisztáztunk egy-két technikai elemet vagyis az ellenfél taktikáját kielemezve indultunk neki a párharc 2. mérkőzésének. Hatalmas hangulattal kezdődött a meccs, az elején a pontok felváltva születtek, de azok az elemek, amikre nagyobb figyelmet kellett fordítanunk, az megvalósult és viszonylag simán hoztuk a szettet. Ugyanilyen lendülettel vágtunk neki a 2. játszmának is. A kisebb hullámvölgy nem maradhatott el. A fogadás illetve a nyitás hibádzott. 16:12-es Palotai vezetésnél, egy időkéréssel kellett az ellenfél lendületét megtörni, ami sikerült. Összeszedetten és koncentráltan 25:23-as győzelemmel fordultunk a tervezett 3. szettre. Az elszántság és küzdeni akarás és az a tény, hogy az összes játékosra lehetett számítani és mindenki hozzá rakta a magáét meghozta az eredményét. 3:0-ra hoztuk a mérkőzést. Szombaton hazai pályán szeretnénk ünnepelni és a szezont lezárni!”

A döntő utolsó mérkőzésnek nem kisebb a tétje, mint elkerülni az osztályozót, ugyanis amelyik csapat vesztesen hagyja el szombaton este a D terem parkettáját, annak a bennmaradásért kell játszania az NBII-es bajnokság egyik feljutásra esélyes csapatával. Tehát, hölgyek urak! Szombat 17.00 senkinek nem lehet kifogása, segítsük a lányokat együtt, hogy jövőre is NBI-ben szerepeljenek!

Hajrá TF!

Vélemény, hozzászólás?