TF-Cegléd (224)

Kézilabda női: “Négy pontos” meccsen sikerült nyernünk

Női Kézilabda NBII./D csoport Bajnoki mérkőzés (2018.03.18.)
Szigetszentmiklós NKSE – TFSE  (11:13)  25 : 31
Edzéseink és eddigi mérkőzéseink a késő délutáni illetve az esti órákban vannak, ezért szokatlan volt nagyon a déli 12.TF-Cegléd (225)00 órási mérkőzés kezdése.
Az őszi mérkőzésen sima győzelmet arattunk, de mindig benne van a tavaszi fordulókban, hogy az ellenfelek mennyit tudtak erősíteni. Sajnos ezen a mérkőzésen is több játékosunk hiányzott több oknál fogva.
Egy gyönyörű sportcsarnokban, ideális körülmények között került lejátszásra a mérkőzés.
A mérkőzés 10. percéig fej-fej mellett haladt a két csapat 4 : 4, Káldi Lili átlövésből és áttörésből már a negyedik kapufáját lőtte. Meglepően lassúak voltunk és a 12. percben időt kértem. Megpróbáltam felrázni a csapatot a déli mérkőzés kezdésből. Végre össze jöttek a Káldi Lili és Bíró Eszter átlövései és szép bejátszásokat kapott Szántó Edina is. Talán utóbbi játékosnak volt a legnehezebb felvenni a lendületet a déli időpontban. Sajnos így is “csak” kettő góllal vezettünk a félidőben (11 : 13).
A második félidőben a hosszabb sérüléséből felépülő Matheisz Renáta is többször betalált, majd ismét Káldi Lili és Bíró Eszter találatai következtek. Ezen a mérkőzésen is ügyes volt a fiatal beállósunk Tóth Tamara, aki amikor kellett jól helyettesítette Szántó Edinát 10. perc 15 : 20.
TF-Cegléd (258)A Szigetszentmiklós megpróbálta a kettős emberfogást is, de ezt is nagyon szép játékkal megoldotta a csapat.
Ettől kezdve felváltva estek a gólok, még egyszer felzárkózott a hazai csapat a 25. percben 25 : 27 -re, de ekkor a mi öt percünk következett és Bíró Eszter, Káldi Lili, Matheisz Renáta találataival lőttünk négy gólt és nyertünk 6 góllal    25 : 31-re.
Ezzel a győzelemmel a TABELLA 2. helyére kerültünk!
TFSE:  Szajkó Kinga, Szlaukó Eszter, Bottlik Flóra 2, Bíró Eszter 8, Gajdán Gréta, Káldi Lili 9/3, Szántó Edina 3, Lugosi Gréta, Golyán Barbara, Kovács Eszter 1, Bakó Diána, André Ilona 1, Zatlukál Senon, Tóth Tamara 4, Matheisz Renáta 3.
Kiállítások:  4 perc  ill.  6 perc
Hétméteresek:  7/7  ill.  3/3
Viglási Zsuzsanna edző: Bár a mérkőzésen még nem tudtuk, hogy milyen fontos volt megint a győzelmünk, csak este derült ki, hogy “négy pontos” meccsen sikerült nyernünk, mivel a Tököl idegenben kikapott és így egy kis előnyre tettünk szert. Gratulálok a Csapatunknak!
Fotó: Szilágyi Anna 

Vélemény, hozzászólás?