28945221_1929728417098489_570378933_o[6264]

eSport: Hogy lett eSport szakosztályunk? – Interjú Kovács Milánnal

Interjú Kovács Milánnal, a Mennyei Megyei Pro Club csapat egyik alapítójával, csatárával, technikai vezetőjével és menedzserével.

Mikor és hogyan alakult a Mennyei Megyei Pro Club csapat? Milyen szereped volt/van a csapat irányításában?

2016 májusában indult a dolog, akkor ismerkedtem meg Kozma Viktorral (Kooozzyval). FIFA 16-ban játszottunk először együtt, de az még csak tényleges játék volt és a bohóckodásról szólt. A csapatban enyém a “titkárnő” szerep. Én kötöm le a meccsidőpontokat, szervezem a heti edzéseket, figyelem a leigazolható játékosokat és a tétmeccsek statisztikáit, illetve ezeket a statisztikákat Én viszem fel a megfelelő helyre.

Milyen sikereket értetek el a csapattal a TFSE-be csatlakozás előtt? Milyen volt csapattagnak lenni azelőtt?

Az első hivatalos HPCL (Hungarian Pro Clubs League) bajnokságunkban az 5. helyen zártunk 6 fővel a fedélzeten. Szerintem az elég szép sikernek mondható. Akkoriban 3-an válogatott meghívót is kaptunk. A következő szezonban nagyobb létszámmal ismét az 5. helyen végeztünk, ami rávilágított arra, hogy nem a mennyiség, hanem a minőség számít. Ennek tükrében próbáltuk úgy erősíteni a csapatot, hogy a következő szezonban fel tudjuk venni a versenyt a nagyobb csapatokkal is. A FIFA 18 elején már megerősített kerettel tudtunk nekivágni a harmadik szezonunknak. Nálunk mindig nagyon jó volt a hangulat, akkor is és most is. Sosem volt veszekedés, ellenben más csapatoknál hallottunk ellentétekről. Ez annak volt köszönhető, hogy nálunk elég magas az átlagéletkor. Majdnem Én vagyok a legfiatalabb.

Miért fogalmazódott meg a csapatban, hogy csatlakozzatok egy sportegyesülethez?

Nagy lehetőséget láttam az Esportban és úgy gondoltam miért ne? Megírtuk a pályázatunk beadtuk 4-5 helyre és vártunk. Több ajánlatunk is érkezett, de a TFSE ajánlata volt a legkomolyabb, ehhez kétség sem fér.

Milyen előnyöket láttok a TFSE-ben?

Profi a háttér. Sok más magyar Esport csapat kap egy csapatnevet és ennyi, a TFSE-ben Esportolónak érezheti magát az ember.

Mik a csapat tervei a közeli és a távoli jövőre nézve?

Ez egy nehéz kérdés. A következő szezonra szerintem a dobogó lehet reális célkitűzés a magyar első osztályban. A távoli jövőben szeretnénk egy nemzetközi tornát megnyerni. Én úgy gondolom, hogy egy magyar csapatnak az Európa liga győzelem lehet reális. A BL szint még messze van nagyon, de az EL-ben továbbra is versenyben van a csapat, úgyhogy bármi lehet.

Mit gondolsz az esport és a FIFA Pro Club játék fejlődéséről Magyarországon és nemzetközi szinten?

Mióta elkezdtük ezt a dolgot rengeteget fejlődött az egész. Sajnos még itthon meg kell vívnunk a saját belső harcainkat is, de ha ezen túllépünk szép jövő előtt áll majd a magyar Esport. Nemzetközi szinten sokkal nagyobb az érdeklődés. Nagyobb a merítési lehetőség, több a csapat, és nagyon profi a háttér. Más országokban az Esportolók már rendes fizetésért játszanak és különféle szponzorációkkal rendelkeznek, amikből szép jövedelmük van. Sajnos egyelőre nagyobb népszerűségnek örvend az 1V1-es játékmód, de már csak idő kérdése, hogy a pro club átvegye a vezetést!

Sok sikert kívánunk, öregbítsétek a TFSE hírnevét!
Hajrá TF!
#tfse #esport 

Vélemény, hozzászólás?