szarvsuzo

28. Bosch Szarvasűzők váltófutó verseny

28. Bosch Szarvasűzők váltófutó verseny nevezési határideje: 2018. március 18.

SZARVASŰZŐK – egy különleges futóverseny:

1991 óta minden évben, azaz immáron 28. alkalommal kerül megrendezésre a SZARVASŰZŐK elnevezésű országos váltófutóverseny. A verseny kabala állata Bonifác, a szarvas. Az esemény célja, hogy a csapatok futói, Egerből a Bükk-hegység csodálatos tájain keresztülfutva (több szakasz a Bükki Nemzeti Park területén, néhol 900 méter magasságot is átlépveeljussanak Miskolcra, azon belül is a Miskolci Egyetem campusába. Az eredetileg egyetemi – főiskolai váltófutóversenyt az utóbbi években megnyitottuk a futótársadalom irányába (részben az általános érdeklődés, részben a már végzett, de „nosztalgiázni vágyó” egyetemisták kérései miatt).
28. Szarvasűzők, megújult útvonallal, a bennünket választók a következőkre számíthatnak:

  • A klasszikus, 25 évig bevált, és a tavaly – tavaly előtt  debütált új útvonalak, véleményünk szerint eddigi legjobb kombinációjával ismerkedhettek meg idén. (úgy gondoljuk, hogy a korábbitól szebb, izgalmasabb és jelentős mértékben ki tudjuk hagyni a nagy gépjármű forgalommal rendelkező főutat, ennek ellenére minimalizáltuk az engedélyköteles szakaszok számát);
  • lehetőséget biztosítunk 5 fős csapatok indulására is, vagyis a felkészültebb futók akár félmaratoni távokat is teljesíthetnek a Szarvasűzők keretében;
  • emlékbögre, amelyet minden induló megkap
  • értékes nyeremények
  • eredményhirdetés, feledhetetlen záróbuli.

A verseny menete

A versenyen induló csapatokat a Versenykiírásban részletezettek szerint négy kategóriába soroljuk:

  1. MEFOB kategória (egy felsőoktatási intézmény által kiállított csapatok)
  2. Vegyes kategória (felsőoktatási intézmény(ek) által kiállított oktatói/hallgatói/dolgozói csapatok)
  3. Open (nyílt) kategória
  4. 5 fős csapatok

Részletes leírást a kategóriákról a Versenykiírásban találsz.
A verseny az egri Dobó térről indul, szombat délelőtt 10:00-kor és kb. 17:30-ra érkezik a Miskolci Egyetemre. Az útvonal végig aszfaltozott utakon halad, hogy a versenyt sáros, esős idő esetén is meg lehessen rendezni. A 81 km különböző nehézségű (rövid-hosszú, könnyű-nehéz szintű) szakaszokra van osztva, így mindenki találhat felkészültségének megfelelő távot.
A verseny 6 részből, azon belül pedig összesen 12 szakaszból áll, négy újraindítási ponttal. Az újraindításokra azért van szükség, mert nélküle a táv végére az első és utolsó csapat közötti időkülönbség túlságosan megnövekedne, esetleg több órát is kellene várni, amíg az utolsó csapat is célba érkezik. (forrás: www.szarvasuzok.hu)
28 Bosch Szarvasűzők – részletes versenyszabályok

28. Bosch Szarvasűzők versenykiírás – MEFOB

28. Szarvasűzők – útvonal

 

Vélemény, hozzászólás?