mez_21

Futsal Férfi: Győzelem az utolsó pillanatban

Elhalasztott bajnokiját pótolta férfi futsal csapatunk, még a 16. fordulóban kellett volna megrendezni a mérkőzést, azonban nem sikerült, most bepótoltuk az ellenfél a felsőházi rájátszásra hajtó PAFC csapata volt.

A Piliscsaba csapata nagy hajrát indítva próbált odaérni az utolsó kettő felsőházi rájátszást jelentő helyre négy másik csapattal karöltve. Ugyanis a mögöttünk még az utolsó fordulóban is változhat a helyzet. A meccsünket megelőzően 5 csapatnak UTE 25 pont, REAC 24, PTE-PEAC 23, Érdi VSE-5 Stars 21,  és aktuális ellenfelünk a PAFC 20 volt harcban az 5. és 6. helyért, mindenkinek egy, illetve a piliscsabai egyletnek két találkozója volt még hátra. Tehát ez adta a meccs pikantériáját, hisz nekünk igazi tétje nem volt már a találkozónak, előre és hátra sem kellett tekintgetnünk a tabellán, azaz biztosan a 4. helyen megyünk be a rájátszásba. 

PAFC csapatával kapcsolatban a napokban megjelent a bombahír, hogy a nagy pályán 16-szoros válogatott és NBI-es gólkirály Kabát Péter a celebreality szereplés után visszatér a pettyes kergetéshez és ezt a PAFC futsal csapatánál teszi. Ugyan a többek között a Vasasban és az Újpestben is megforduló csatár nem vehetett részt a találkozón, mivel a meccs eredeti időpontjában még nem volt a Piliscsaba alkalmazásában, de a bemelegítéskor és a meccsen, mint néző ott volt csapatával. Sőt Szűcs Lajossal még nosztalgiáztak is.

A meccs elejétől próbáltunk dominálni és hiába kellett az ellenfélnek a győzelem és csak az, nem tudtak komolyabb helyzetet kialakítani, míg mi már megint minden lehetőségünket kihagytuk. Aztán az utolsó perceben sikerült megint megkapni a szokásos figyelmetlenségből a gólunkat. 
A második félidőben aztán egyből az elején sikerült megszereznünk az egyenlítést és ezzel megadni az alaphangot a folytatáshoz. Horváth Szabolcs a bal szélről húzta befele a labdát, majd jobbal a kapust átverve védhetetlenül lőtt a rövid alsóba. Aztán megint gólcsend, egészen a 35. percig amikor ellenfelünk megint kihasználta egyik hibánkat és megszerezte a vezetést. Egyből jött az “ötanégyes” játékunk, melynek köszönhetően már egészen hamar a 37. minutumban jött az egyenlítés Mányi Domonkos közeli lövésének köszönhetően. Ez ugye arra volt elég, hogy a vendégek, ezzel az állással már nem juthatnak a felső házba, ennek megfelelően támadtak is. Majd az utolsó pillanatban, azaz 4,9 másodperccel a vége előtt, egy előre vágott labdára a második játékrészben csak a végén szerepet kapó Faragó Bálint csapott le és ballal annak rendje és módja szerint rúgta ki a hosszú alsót. Másra már nem is maradt idő 3-2 a vége.

Férfi Futsal NB II. Nyugati csoport 16. forduló
TFSE-SZERTARSPORT.HU – PAFC-MITRE 3-2 (0-1)
Budapest, Fonyódi Antal Sportcsarnok, V: Leél-Őssy, Janitz, Urgyán
TFSE: Lieszkovszky(C) – Demeter, Mányi D., Horváth, Bihari – Takács(K), Mányi Zs., Csopaki, Balazsin, Faragó, Gulyás, Sztranyovszky, Korozmán, Kavalecz. Vezetőedző: Csopaki István
PAFC-MITRE: Kurucz – Monostori, Hajnal, Déri, Ambrus – Koller F., Fűrész, Sersztnyev, Szécsi, Moldován, Fábián, Bogárdi, Koller T.
G: 
Horváth, Mányi D., Faragó, ill. Hajnal, Monostori.

lazar_benceSajnálatosan, azonban a meccs egy gyászszünettel kezdődött, ugyanis tegnap hajnalban egy nagy küzdő és igazi sportember távozott közölünk. A TFSE vezetősége és csapata szeretné őszinte részvétét nyilvánítani Lázár Bence családjának és hozzátartozóinak. Bence emlékének ajánljuk a tegnapi mérkőzést. Nyugodj békében Bence!

 

A következő mérkőzésünk egy igazi rangadó lesz, hisz a BME csapatához látogatunk, mely csapat jelenleg a második helyen áll a bajnokságban. A mérkőzést hétfő este fél 9-kor kezdik a csapatok a MAFC Sportcsarnokban.

Hajrá TF!
#tfse #futsal #nyugodjbékébenBence #KabátPeti #vspafc
FB

Vélemény, hozzászólás?