csapatkép 2018

Vízilabda: Sikeres bemutatkozás a MEFOB-on

Hétvégén került megrendezésre a 2018-as vízilabda MEFOB első fordulója, amely egyben a csoportkört jelentette. A Testnevelési Egyetem csapata első ízben vett részt a versenyen, ugyanis szeptemberben alakult meg a vízilabda szakosztály a TFSE-ben, így mind a játékosok, mind az edzői stáb számára ez volt az első éles megmérettetés.

A nevező csapatokat két csoportba sorsolták, a TF a B jelű négyesbe került a Corvinus Egyetem, a Semmelweis Egyetem, és az Eszterházy Károly Egyetem társaságában. A mérkőzéseket két helyszínen, a Császár-Komjádi Sportuszodában és a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában rendezték, csapatunk a Hajósban küzdhetett a minél jobb helyezés eléréséért.

mefob20182

Első ellenfelünk az Eszterházy Károly Egyetem csapata volt, akik minden héten együtt játszanak az OBI/B-ben. Frissen alakult csapatunk tisztességgel helyt állt, de többre nem futotta erejéből a folyamatos edzésben lévő és jóval összeszokottabb riválissal szemben.

A második ellenfél a Corvinus volt, egy szintén évek óta működő egyetemi csapat. Ennek ellenére parádésan kezdtünk, sokáig kapott gól nélkül álltunk, miközben elől rendre jó megoldásokat választottunk. Az utolsó negyedre sajnos leadtuk előnyünket, rendkívül izgalmas hajrá következett, amelyben egyik fél sem tudta kicsikarni a győzelmet, így megosztoztak a csapatok a pontokon.

mefob218Utoljára következett a Semmelweis legénysége. A késő esti mérkőzésen mindkét csapaton meglátszott az aznapi meccsterhelés, a nézők igazi csatát láthattak, ahol a szép játék helyett inkább már a brusztolás dominált. A férfias küzdelemből végül mi jöttünk ki jobban, egy góllal sikerült legyűrni az orvosi egyetem csapatát.

A Testnevelési Egyetem így 1 győzelemmel, 1 döntetlennel és 1 vereséggel zárta ezt a maratoni hosszúságú szombat délutánt. Mindenképp szép eredmény ez formálódó csapatunktól, mely végül a csoport harmadik helyét szerezte meg. A MEFOB április 7-én folytatódik a negyeddöntőkkel, ahol az A csoport második helyezettje, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem vár ránk.

A TF eredményei:

Testnevelési Egyetem – Eszterházy Károly Egyetem: 12-18

Testnevelési Egyetem – Budapesti Corvinus Egyetem: 10-10

Semmelweis Egyetem – Testnevelési Egyetem: 8-9

A csoport végeredménye:

 

    P M GY D V LG KG GK
1. Eszterházy Károly Egyetem 9 3 3 0 0 43 25 18
2. Budapesti Corvinus Egyetem 4 3 1 1 1 27 25 2
3. Testnevelési Egyetem 4 3 1 1 1 31 36 -5
4. Semmelweis Egyetem 0 3 0 0 3 14 29 -15

 

Vélemény, hozzászólás?