rőpivspalota

Röplabda Női: Magabiztosan, jól játszva nyertünk

AZ NBI-ben szereplő TFSE röplabdás lányok a vasárnapi összecsapásra csak egyféle eredményt tudtak elképzelni, vagyis GYŐZELMET. A múlt héten 8 edzésre is lehetőség adódott a „D” teremben, a szombatot is beleértve, így ezt kihasználva készült a csapat. Már a melegítés is jó hangulatban telt, mindenkiről sugárzott az elszántság és a magabiztosság.

Az I. szett elején a pontok ide-oda repkedtek, de nem kellett sokat várni, hogy kialakuljon a hazaiaknál a vezetés. A tudatos és pontos nyitások kulcsfontosságúnak számítottak, hisz ebből az ellenfél nem tudott hatékonyan visszatámadni. A csapat szépen menetelve behúzta a szettet.

A II. szettet is a kezdő hatos folytatta, hasonlóan az elsőhöz képest. Itt már lehetőséget kaptak a cserék is, akik egyből átvették a ritmust a játékban, segítve egymást a cél megvalósításán. Kialakult egy 6 pontos előny, de ez a röplabdában sem jelenti azt, hogy az adott szett eldőlt. Az ellenféltől kapott nyitások megingatták a játékot és esélyt kapott az ellenfél a felzárkózásra. A szett vége izgalmasra sikeredett 24:23-nál még nem, de 25:24-nél már sikerült a győztes pontot megszerezni.

A III. felvonásra ismét felszívta magát a csapat. Az előny hamar kialakult itt is, amit a játék végéig higgadtan és koncentráltan megtartottak, majd véglegesítették az eredményt.

TFSE – Palota 3:0 (19, 24, 17)

Budapest, Győri út, 100 néző. V: Nagy L., Pőcze.
TFSE:
 Németh J. 2, Imreh 17, Verebes 6, Balabás 13, Csengeri 2, Villám Cs. 6. Csere:Dobrovits, Horváth R. (liberó), Kolada, Czakó 1, Poór 3, Zolnai 1, Zgyerka-Édes 2, Körmendi. Vezetőedző: Molnár István.

Palota: Bodnár 4, Mester 11, Király D. 8, Durst H. 3, Lászlop 9, Bánlaki 2. Csere: Gazsi, Vandlik (liberók), Gracza 3, Várhegyi, Misinszki. Vezetőedző: Glózik János.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 7:8, 16:12, 21:9. II. játszma: 8:7, 16:10, 21:19. III. játszma: 8:3, 16:12, 21:15.

Molnár István: – Gratulálok a lányoknak, végre kijátszották magukból, amit tudnak, és ezúttal bíztak is magukban. A befektetett munkájuknak pedig most be is érett a gyümölcse.

Glózik János: – A mérkőzés egyetlen pozitívuma a két fiatal játékosunk, Vandlik Dóra és Misinszki Izabella pályára lépése és játéka volt.

Hajrá TF!
#tfseropi #bravocsajok #vspalota

 

Vélemény, hozzászólás?