női

Futsal Női: Győzelemmel felérő döntetlen

Listavezető női futsal csapatunk idei második mérkőzését játszotta le tegnap késő délután a Univerzum Tolna-Mözs csapata ellen. A mérkőzés azonban nem ígérkezett könnyűnek.

Ugyan csapatunk vezeti az NBII-es női futsal bajnokság nyugati csoportját, mégsem mondhattuk a meccs előtt, hogy biztos győzelemért utazunk az utolsó előtti tolnai csapathoz. A hazaiak az NBI-ben 3. helyen álló BRANDMISSION-ARTIFEX második csapata és mivel a női első osztály küzdelmei még nem indultak el, így számítottunk rá, hogy sok “visszajátszó” lesz a pályán hadra fogva ellenünk. Így is lett, azonban a csajok megmutatták, milyen fából faragták őket és 0-0-ás első játékrész után Winternitz Katalin és Bagdi Csilla révén két gólos előnnyel fordultunk a végjátékra. Ahol azonban talán a több rutinnak köszönhetően, vagy csak elfáradtunk 3 perc alatt egyenlíteni tudott a hazai csapat, az NBI-ben 9 gólos Varga Adél és a hat gólos Folk Zsuzsanna révén. Így a végeredmény 2-2. 

vstolna

A meccsről Soóky Norbert vezetőedzőt kérdeztük:
“Sajnálom, hogy az MLSZ nem foglalkozott a versenykiírásban azzal, amivel a férfi részlegen igen. Szabályozni kellene a visszajátszás lehetőségét, hogy NBI – és klub ne szólhasson bele az NBII-es bajnokság végkimenetelébe. Ennek ellenére úgy érkeztünk meg Tolnára, hogy nem adjuk fel. Hiába játszott vissza mindenki az ellenfélből, szervezetten védekeztünk és jól indítottuk kontráinkat. Sikerült 2 gólos előnybe kerülnünk, majd az ellenfél elkezdett 5:4-ezni. Egy vitatható eset után a játékvezető szabadrúgást fújt be az ellenfélnek, amit nem érthetően kommunikált le, így gólt kaptunk belőle. 5 perc 5:4 alatt sajnos kaptunk még egy gólt és már nem sikerült lőni, így alakult ki a 2:2-es végeredmény. Nagyon büszke vagyok a lányokra, az utolsó pillanatig küzdöttek. Az ellenfél edzője a mérkőzés után odajött a csapathoz és mindenkinek gratulált. Elismerő szavakkal illette a csapatot. Dolgozunk tovább, hogy a céljainkat elérjük!”

Bár a meccs előtt az ellenfelet elnézve akár ki is egyeztünk volna az eredménnyel, azonban ott volt a lehetőség elhoznunk a három pontot. Nem baj, nagyon nagyot küzdöttek a lányok és minden elismerést megérdemelnek!

Hajrá TF!
#tfsefutsal #szépvoltcsajok 
FB

Vélemény, hozzászólás?