IMG_0262

Futsal Férfi: Két rangadó, két döntetlen

Két hét alatt felnőtt férfi futsal csapatunk két rangadót is lejátszott. Első két helyezett ellen kellett végre visszaszereznünk a hitünket, ám ez csak részben sikerült, viszont biztató jelekben nem volt hiány.

Két hete hétfőn a bajnokság fő esélyese az örök rivális BME volt az ellenfelünk. Ugyan a találkozó előtti 4 meccsen nem találtunk legyőzőre és abból hármat megnyertünk, ám hazai pálya ide, vagy oda mégsem mi számítottunk a meccs esélyesének.
A mérkőzés, nem mondom voltak már sokkal többen TFSE-BME meccsen, volt már nagyobb várakozás meccs előtt, de egyértelműen állíthatjuk, hogy nekünk most ment a legjobban. 
Az a bizonyos első néhány perc, mert ugye az sosem úgy szokott menni, mint ahogy kéne. Ez most is hasonló képen volt, a BME játszott mi meg azt se tudtuk, hogy a labdát eszik vagy isszák. 11. minutumban egy szöglet utáni védelmi hibát ki is használtak a vendégek. o-1.
Próbálkoztunk, javult is a játék, de még mindig a Csernai csapat uralta a találkozót. Aztán a semmiből egy visszapasszolt labdát Faragó Bálint vágott a hosszú alsóba. Majd le is fújták az első félidőt.1-1.

A játék képe nem feltétlen alátámasztotta alá az eredményt, de végre már mi is kaphatunk valamit.
Jött a második 20 perc és mintha minden megváltozott volna. Helyzet-helyzet hátán és javarészt a helyzeteket mi hagytuk ki, jó persze az ellenfelünknek is volt belőle bőven, de most inkább nekünk állt a zászló. Egy szabadrúgás variációt követően előnybe is kerültünk Csopaki István játékos-edzőnk szépen megemelte a labdát ami a felső kapufa közelében vágódott a hálóba. 2-1.
Élesedett is a helyzet, de sorra alakítottunk ki nagyobbnál-nagyobb helyzeteket. Kapufa, üreskapumellé, minden volt itt csak gól, na az nem. Aztán ahogy lenni szokott, egy védelmi megingás egy szép támadás a BME-től és már egyenlő is. 2-2.

TFSE-Futsal Szertársport.hu – BME-BT FC 2-2 (1-1)
Keret: Lieszkovszky Zalán – Mányi Zsombor, Mányi Domonkos, Kavalecz Márk, Csopaki István – Petróczi Márton Mátyás, Turós Viktor, Pap Zsombor, Szabó Zsolt Árpád, Gulyás Márk István, Faragó Bálint, Balazsin András, Demeter Viktor, Szűcs Lajos
Gólszerzők: Faragó B., Csopaki I.

Egy hét elteltével most hétfőn, pedig a második helyezett Airnergy FC volt az ellenfél ismét csak hazai pályán. Ugyebár velük már találkoztunk ebben a szezonban, ami azt jelenti, hogy a bajnokság fele már eltelt. 
Csapatunk most kicsit frissebbnek tűnt, de csak az első percekben. Ám a védekezésünk, most nagyon egyben volt, ellenfelünk, még ha sokszor a mezőnyben felénk kerekedett, helyzetekben ez nem mutatkozott meg. Ezt hívjuk úgy, hogy védekezésünkkel kontrolláltuk az ellenfél játékát és a találkozót is. Első félidőben nem született gólt.0-0.
A második játékrész elején átvettük a kezdeményezést is. Meg is lett az első félidőben a hőn áhított vezetés Demeter Viktor távoli bombája talált utat a kapuba. 1-0.
Ám erre jött a válasz egy kezezés után befújt büntetőt értékesített ellenfelünk.1-1.
Balazsint a kezezés miatt ki is állította a mélyen tisztelt sporttárs. Aztán sorra alakítottunk ki helyzeteket és jól védekeztünk, jött is a jól megérdemelt gól, egy keresztbe lőtt labdába ért bele a hazaiak egyik rutinos labdarúgója és a lábáról a kapuba csorgott a játékszer. 2-1.
Jött az ellenfél kapusával próbált létszámfölénybe kerülni. Ám a védekezésünk helyén volt, mint az egész meccsen, igen azonban ilyenkor jól megszokott módon jött egy hiba és ezt a vendégek ki is használták a vége előtt 45. másodperccel.2-2.
De itt még nem ért volna véget, hisz egy oldalberúgást követően csak a vak szerencse mentette meg az ellenfelet az góltól, tőlünk viszont ugyanez a tényező elvett egyet, vagyis kettőt. Két pontot. A vége 2-2.

TFSE-Futsal Szertársport.hu – Airnergy FC 2-2 (0-0)
Keret: Lieszkovszky Zalán – Mányi Zsombor, Turós Viktor, Szabó Zsolt Árpád, Kavalecz Márk – Szűcs Lajos, Mányi Domonkos, Petróczi Márton Mátyás, Pap Zsombor, Gulyás Márk István, Faragó Bálint, Balazsin András, Demeter Viktor, Csopaki István
Gólszerzők: Demeter V., öngól.

Sajnos ezen a két meccsen, ha kicsit több szerencsénk van 6 pontot gyűjtünk, ám tudjuk szerencséje annak van aki tesz érte. Valami még nálunk hiányzik, de nem baj reméljük amikor igazán kell akkor ezzel nem lesz baj.

bmeair

Nem állunk meg, ma a Magyar Kupában kell szerepelnünk, az ellenfél a csoportunkban szereplő és nagy riválisnak számító Szigetszentmiklós lesz, a mérkőzés 21:30-kor kezdődik hazai környezetben Budafokon.

Hajrá TF!
#futsal #kétrangadókétdöntetlen #jönakupa #miklós #bme #airnergy 
FB

 

Vélemény, hozzászólás?