AVP_7708

NŐI KOSÁR: Ünnepi körítés a kosaras lányok Hepp Kupa mérkőzésén

Ünnepi körítés a kosaras lányok Hepp Kupa mérkőzésén

Péntek délután a TFSE női kosarasai hazai parketten léptek pályára a Hepp Kupa 2. fordulójában. A borongós őszi idő ellenére a csarnokban ünnepi hangulat uralkodott, ugyanis a mérkőzés előtt került sor az elmúlt három szezonban AVP_8185egyaránt MEFOB-aranyérmes csapatunk köszöntésére a csarnokban. Külön megsüvegelendő eredmény, hogy mindhárom szezon végén volt TFSE-s lány az All Star csapatban, két esetben mi adtuk a négyes döntő MVP-jét is, sőt a csapat több tagja szerepelt a tavalyi EUSA Games-en, vagyis az Egyetemi Európa-bajnokságon bronzérmet szerző csapatban.

A kiemelkedő teljesítmények mellett a TFSE vezetősége sem ment el szó nélkül, a csapat minden tagját egy-egy szál virággal, az edzőket virágcsokorral és ajándékkal köszöntötték, a népes szurkolótábor tapsa kíséretében. Külön köszöntésre került Mányoky Judit és Magyar Bianka, akik hosszú évek játékospályafutása után idén már nem aktív szereplői a csapatnak, ugyan utóbbi másodedzőként folytatja a klubnál.

A múlt eredményeinek méltó elismerése után kezdődhetett a mérkőzés. A lányok nagy hévvel vetették magukat a mérkőzésbe, irányították a játékot. Nem csak a palánk alatt, kintről is veszélyesek voltunk, Kováts Gabriella középtávoli dobásai nagyon ültek, a többiek sem akartak elmaradni tőle, és elsüllyesztettek egy-egy hárompontost a gyűrűbe.

AVP_8010A harmadik negyed derekáig úgy tűnt, simán meglehet ez a mérkőzés, a Szigetszentmiklós küzdött-hajtott, lőtávolon belül maradt, de nem mutatta jelét feltámadásnak. Ekkor azonban valami megtört nálunk, egy 5 perces gólcsend következett, ezalatt ellenfelünk lassan felőrölt minket és megfordította az állást. A bíráskodás is hagyott némi kívánnivalót maga után, a játékvezetők sajnos nem tudtak felnőni a végig magas hőfokú mérkőzés színvonalához, ami következetlen fújásokban és a játékosok rendszeres kiszórásában mutatkozott meg leginkább.

Az utolsó negyedben a lányok még mozgósították az utolsó erőtartalékokat, de már csak a felzárkózás sikerült, végül tisztes, 5 pontos vereséget szenvedtünk a jó erőkből álló szigetszentmiklósi csapattól, melyet több volt TFSE-s játékos is erősít.

 

Végeredmény: TFSE-BKG DSE Szigetszentmiklós: 55-60 (14-15, 21-11, 10-19, 10-15)

Vezette: Kruk Melinda, Oláh Márk

Csapatunk legjobb dobói: Kováts Gabriella 14/6 pont, Varga Barbara 11/3 pont

Ellenfelünk legjobb dobói: Ruttner Réka: 17 pont, Shirian Fatime: 10 pont

Vélemény, hozzászólás?