feldobas

Kosár Férfi: Győzelemmel nyitották a szezont férfi kosarasaink

Megkezdte szereplését férfi kosárlabda csapatunk is, egyből egy egyetemi csatával rajtolt a szezon, ám az átalakult csapat magabiztosan játszva nyerte meg szezonnyitót.

A 2017/18-as szezonnak jelentősen átalakult, megfiatalodott kerettel vágott neki férfi kosárlabda csapatunk. A tavaly meghatározó játékosok közül Sinkovits, Petrucsik, Jókai, Katona, Világi és Laczó továbbra is a csapatot erősítik, hozzájuk érkeztek még tehetséges, egyetemista játékosok, mint Haris, Novák és Mezra.
Az idei szezonban ismét az NBII Közép B csoportjába kaptunk besorolást, ahol az első fordulóban az ELTE-BEAC ellen kezdtünk idegenben.

Gyors játékkal és kőkemény védekezéssel kezdtük el a mérkőzést, melynek eredményeképp labdákat szereztünk és gyorsindításokkal operáltunk. Az ellenfél magas szerkezete eleinte nem feküdt a csapatnak, sok támadólepattanót engedélyeztünk nekik, de ezt sikerült időkérést követően kiküszöbölni és megtudtunk lépni ellenfelünktől. A félidőben 13 ponttal vezettünk.
A fordulást követően továbbra is irányítottuk a mérkőzést, Petrucsik gólerős játéka mellett Sinkovits remek passzai, Haris és Laczó pontos távoli kosaraira is tudtunk építeni ebben a periódusban.
A negyedik negyedben kicsit kiengedett a csapat, Juhász Tamás edző több taktikai és szerkezeti rendszert is kipróbált. A BEAC az tuolsó 2 percben bár feljött 10 ponton belülre, a győzelem nem forgott veszélyben.

Elte-BEAC – TFSE  71–78 (17-20, 12-22, 18-20, 24-16)
TFSE dobók: Petrucsik B. 20/9; Sinkovits D. 13/3; Jókai M. 12; Haris R. 11/9; Laczó L. 10/6; Katona P. 9; Merza D. 3; Hole M. –
Vezetőedző: Juhász Tamás
Csapatvezető: Baksa Szabolcs

 

Következő csatánk a Hepp-Kupában vár ránk, ahol október 8-án 17:00-tól Dunaharasztiban küzdünk majd meg, többek között a 210 cm magas, sokszoros magyar válogatott Trepák Zoltánnal.

Hajrá TF!
#tfsekosar #tfse #szezonrajt #hajratf #vselte 

Vélemény, hozzászólás?