4118_csopaki_istvan

Futsal: Az új Karmester

Csapatunk hétfőn megkezdi a felkészülést a 2017/2018-as bajnoki szezonra. Kisebb-nagyobb változásokon átmenő csapatunk új vezetőedzővel gyarapodott. A csapat is átalakult, illetve kibővült, ám ezzel később foglalkozunk. Most elsősorban bemutatjuk vezetőedzőnket és kikérdezzük mindenről ami érdekes vele és a csapattal kapcsolatban.

A karmester, aki innentől meghatározza csapatunk stílusát, felállását és dönt minden sportszakmai kérdésben, ő az aki volt a magyar bajnokság egyeduralkodójának számító Rába ETO, az FTC Futsal “aranykorszakában”, és a NBI felsőházának örökös tagjának az Aramisnak a gólfelelőse, számtalanszor tört borsot a védők és főleg a kapusok orra alá. Ő az aki fénykorában a magyar futsal válogatottban is fontosabbnál fontosabb gólokkal terhelte az idegen nemzetek kapuját. Nagy pályán is szerepelt a legjobbak között, játszott többek között Siófokon, Tatabányán, Vácon és a BKV-ban is. Ám most már a partvonal mellől szemléli majd az eseményeket és próbálja legjobb tudása szerint irányítani csapatunkat, ő nem más, mint Csopaki István, vagy ahogy labdarúgó berkekben ismerik “ZEZE“. 

Edzőként a legmagasabb hazai futsal edzői papírral rendelkezik, eddig az Aramis utánpótlásában dolgozott az U17-es és U20-as csapatoknál. 

4117_csopaki_istvan

Rába ETO játékosként

Csopaki István
Budapest, 1983.09.03.
Nagypálya:
REAC, FC Tatabánya, Dunakanyar-Vác, BFC Siófok, BKV Előre, Gyirmót, US C MANK (osztrák), Újbuda FC.
Futsal: 
FTC 6×6 Taxi, Rába ETO, Aramis, Dunakeszi Kinizsi.
Válogatottság/gól: 26/9

A futsal NBI-ben 104 gólt szerző Zezét a múltról, jelenről, jövőről kérdezzük.

1, Örülök, hogy most már velünk nem pedig ellenünk dolgozol, mesélj, hogy jött a megkeresés, hogy lettél a TFSE vezető-edzője?

  • Az biztos volt, hogy idén már felnőtt csapattal fogok foglalkozni. Első osztályból is volt ajánlatom, de azt jó szívvel nem vállaltam volna el, mert ma sajnos sok olyan klub van Magyarországon, melyeknek vezetői ígérnek, de nem teljesítenek, vagy tiszavirág életet élnek és léteznek 3-4 évig. Ilyenekre nincsen szüksége a sportnak! A TF egy rendkívül jó infrastruktúrával rendelkező, véleményem szerint sok tehetséges fiatal játékost a soraiban tudó csapat! Sztranyo (Sztranyovszky Márk, szakosztályvezető – szerk.) keresett meg, ugyan volt már korábban is szó a közös munkáról, azonban akkor még aktív játékos voltam. Sok lehetőség van ebben a klubban úgy látom és a tudásommal, véleményem szerint elérhetem, elérhetjük céljainkat!

2, Mi volt a benyomásod kívülállóként a csapatról?

  • Sok fiatal tehetség van a csapatba, kellemetlen ennyi fiatal és jó képességű játékos ellen játszani, ezt mint ellenfél tapasztaltam. Csakhogy én úgy éreztem sosem volt igazán összerakva rendszerben, sem a védekezés, sem a támadó játék.

3, Sok dolgot láttál már a pályán töltött éveid alatt, mi kell egy sikeres csapathoz?

  • Egy edzőnek három dolgot kell tudnia, első és szigorúan az első a pedagógia, második a szakmai tudás, harmadik a motiváció, ami még talán fontosabb, mint a szakmaiság, mert egy motiválatlan játékosnak mondhatok én bármit is, ha nincs kedve vagy nem érdekli, akkor halott ügy. Ha ezek a dolgok rendben vannak, akkor még egy szerényebb képességű csapat is megverhet nála erősebb jobban felkészült gárdákat. De a legfontosabb, hogy csapat legyen a csapat egy irányba menjenek és akkor legyőzhetetlenek leszünk.

4, Mi lesz hétfőn 19.30-kor?

  • Eligazítás mindenkinek, bemutatkozások és egy jó hangulatú edzés!

5, Mit vársz ettől a szezontól?

  • Céljaim megvalósítását, ami a lehető legjobb eredményt jelenti ebben az osztályban. Játékosok segítése, hogy minél jobbak lehessenek és minél magasabb szintre eljuthassanak!

6, A vezetőséggel milyen célt tűztetek ki a soron következő szezonra?

  • Felsőházba kerülés első célunk!!!

Sok sikert és jó munkát kívánok a csapatnál, remélem sikerekben gazdag időszak elé nézünk együtt!

Hajrá TF!
#Zeze #újvezetőedző #együttelőre #tfsefutsal
FB

 

Vélemény, hozzászólás?